Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Loopt Aaron Rodgers MVP-award mis omdat hij een ‘jerk’ is?

Aaron Rodgers mag dan topfavoriet zijn om de award voor Most Valuable Player te winnen, maar unaniem zal hij niet verkozen worden. Eén van de stemmende journalisten gaf deze week namelijk al aan niet op Rodgers te zullen stemmen, omdat hij de quarterback een ‘jerk’vindt.

Het gaat om Hub Arkush, een oude rot in het vak uit Chicago. Hij is één van de vijftig sportjournalisten die van organisator Associated Press (AP) een stem krijgt in het verkiezen van bijvoorbeeld de MVP, maar ook awards als de Rookie of the Year en Coach of the Year.

Hij deed zijn uitspraken over Rodgers op een lokale zender in Chicago. ,,Ik vind niet dat je de grootste ‘jerk’ in de league kunt zijn, je team daarmee kunt benadelen en dan alsnog MVP kunt worden.” Arkush doelt daarmee op de perikelen die dit seizoen speelden rondom de coronavaccinatiestatus van de Green Bay Packers-ster. Nadat hij eerder leek te hebben aangegeven gevaccineerd te zijn, bleek dat na een besmetting toch niet zo te zijn. Als gevolg moest AR12 tien dagen in quarantaine en miste hij het duel met de Kansas City Chiefs.

,,Er zijn geen richtlijnen” vervolgde de sports writer over het stemproces. ,,Ons wordt verteld dat we de speler moeten kiezen die het meest waardevol is geweest voor zijn team. En er staat nergens bij dat dat strict gaat over acties op het veld, al vind ik dat hij zijn team ook daar geschaadt heeft. Wat als de strijd om de #1 seed was stukgelopen door een nederlaag tegen de Chiefs?”

Daarnaast vindt Arkush ook dat Rodgers – die in alle lijstjes bovenaan prijkt – helemaal niet per se de beste is geweest dit seizoen. ,,Je zou er best een argument voor kunnen maken, maar ik vind niet dat hij duidelijk waardevoller is geweest dan Jonathan Taylor, Cooper Kupp of zelfs Tom Brady.”

Volgens hemzelf is hij ook niet de enige die niet op Rodgers zal stemmen. ,,Hij zal wel winnen, want een hoop stemmers hebben niet dezelfde approach als ik. Maar sommigen die ik heb gesproken denken er wél het zelfde over.”

Op 10 februari weten we of dit media-offensief zin heeft gehad. Dan, drie dagen voor de Super Bowl waar Rodgers en de Packers zomaar in terecht kunnen komen, worden op het NFL Honors-gala de prijzen verdeeld. Wint AR12 alsnog, dan zet hij met zijn vierde uitverkiezing de achtervolging in op recordhouder Peyton Manning, die op vijf staat. Onder meer Tom Brady en Brett Favre (beiden drie) laat hij in dat geval achter zich.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *