Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Opmerkelijk statement Antonio Brown na walk-out, Bruce Arians moet het ontgelden

De walk-out van Antonio Brown was mogelijk van een significant andere aard dan tot nu toe gedacht. Volgens een statement dat AB donderdag naar buiten bracht weigerde hij namelijk verder te spelen na een extreem pijnlijke blessure, werd hij ter plekke gecut en besloot hij toen zijn spullen te pakken.

Een MRI-scan op maandag liet volgens het statement, dat via Brown’s advocaat de wereld in werd gestuurd, zien dat de enkel van de wide receiver behoorlijk beschadigd is. Stukjes bot bleken gebroken, een pees is afgescheurd en ook het kraakbeen was niet meer intact. De ‘extreme pijn’ die Brown omschrijft daardoor te hebben ervaren, zorgde ervoor dat hij niet meer verder kon en wilde spelen, zo valt te lezen in het bericht.

Toen de receiver om die reden plaatsnam aan de zijlijn, kwam Bruce Arians naar hem toe. Volgens AB deed de hoofdcoach dat boos en schreeuwende, en vroeg hij wat er mis was met Brown. Aan de uitleg dat het om zijn enkel ging zou Arians geen boodschap hebben gehad, en toen de voormalige Pittsburgh Steeler weigerde terug het veld in te gaan, kreeg hij van zijn coach ter plekke te horen dat hij geen plek meer had in het team van de Buccaneers. ‘You’re done!’ zou Arians geroepen hebben, waarna Antonio Brown – getriggered door de woorden van zijn coach dat hij geen pijn zou moeten voelen – het stadion nog tijdens de wedstrijd verliet.

Er zijn twijfels te plaatsen bij het verhaal van Brown, want bij zijn uittocht leek de wide-out vrolijk het stadion uit te rennen, ondanks zijn kapotte enkel. Maar ook daar heeft hij een verklaring voor. ,,Ja, ik liep zelf het veld af. Maar er is een verschil tussen met een rush aan emoties over het veld rennen, en van de lijn af springen en hits moeten ontvangen.” En: ,,ik kon gewoon geen plays maken op die enkel.”

De historische reputatie van de receiver maakt het altijd lastig om te weten wat waar is en wat niet, maar als zelfs maar een deel van dit verhaal waar blijkt te zijn, werpt dat een heel nieuw licht op de situatie. Het wachten is nu op een reactie van de Bucs naar aanleiding van Brown’s statement, en daarnaast is het ook interessant om te zien of spelersvakbond NFLPA nog van zich laat horen.

Antonio Brown is , ondanks de herhaaldelijke woorden van Bruce Arians op de persconferentie zondag dat AB geen Buc meer is, pas vandaag (donderdag) officieel gecut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *