Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Bart Andrus hoofdcoach USFL Philadelphia Stars

Voormalig Admirals hoofdcoach Bart Andrus wordt hoofdcoach van de USFL Philadelphia Stars. Dit heeft ESPN vannacht bekendgemaakt. Tegelijkertijd met de aankondiging van Andrus als USFL Philadelphia Stars voorman, werden ook de aanstellingen van de Tampa Bay Bandits, de Houston Gamblers en de New Jersey Generals bekendgemaakt.

Andrus was tussen 2001 en 2007 hoofdcoach van de Amsterdam Admirals. In zeven seizoenen leidde hij het Amsterdamse NFL Europe team twee keer naar de World Bowl finale. In 2005 maakte hij de Admirals Europees kampioen tijdens World Bowl XIII. Na zijn Europese periode, was Andrus ook nog hoofdcoach bij diverse andere American football teams. Zo was hij hoofdverantwoordelijk voor de CFL Toronto Argonauts en het UFL-team uit Omaha.

De nieuwe USFL begint met acht teams en een regulier seizoen met in totaal tien wedstrijden. De trainingskampen van de USFL beginnen 21 maart. De spelers van de nieuwe league worden op 22 februari gekozen. De nieuwe league trapt op 16 april af.

Todd Haley wordt de coach van de Tampa Bay Bandits. Haley is een voormalig hoofdcoach bij de Kansas City Chiefs en was ook verantwoordelijk voor offenses bij Pittsburgh Steelers en Cleveland Browns. Houston Gamblers krijgt Kevin Sumlin toegewezen. Sumlin was ooit coach bij de University of Houston, Texas A&M en Arizona. De New Jersey Generals gaan aan de slag met Mike Riley, die tussen 1999 en 2001 nog hoofdcoach was van de San Diego Chargers. De coaching journey van Riley ging ook langs college, de AAF en de XFL.

De hoofdcoaches van de Michigan Panthers, Pittsburgh Maulers, Birmingham Stallions en New Orleans Breakers worden op een later tijdstip bekendgemaakt. FOX Sports en NBC zijn de broadcasting partners.

De oorspronkelijke USFL werd in 1983 opgericht, maar ging na drie seizoenen failliet omdat beleidsbepalers (waaronder Donald Trump) besloten de league het in de herfst op te laten nemen tegen de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Final NFL Mock Draft

Analist Robbert-Jan Drost komt op de dag voor de NFL Draft met zijn laatste Mock. Happy Draft Day, footballvrienden! 1. Carolina Panthers: Bryce Young, QB,

Lees verder »