Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

San Francisco 49ers kruipt door oog van de naald

San Francisco 49ers is gisternacht door het oog van de naald gekropen. Door een 24-27 overwinning in overtime ontdeed de ploeg zich opnieuw van divisierivaal Los Angeles Rams en plaatste het zich voor de Play-Offs. Het is de zesde keer op rij dat San Fran tegen de Rams weet te winnen.

In New Orleans werd vol ongeloof naar het wedstrijdverloop gekeken. Door de Niners’ overwinning mag New Orleans de Play-Offs thuis vanaf de bank bekijken. San Francisco 49ers speelt nu in de Wildcard ronde een uitwedstrijd tegen Dallas Cowboys.

De winkans van San Francisco 49ers was met minder dan 2 minuten te gaan geslonken tot 0,4%. De ploeg stond op dat moment met 24-17 achter en moest punten. De overwinning van Jimmy Garoppolo en consorten was hierdoor minder waarschijnlijk dan de overwinning van New England Patriots op Atlanta Falcons in Super Bowl LI.

De defensie van San Francisco stond echter nog één keer op en gunde de aanval met nog 1:27 te gaan de bal. Garoppolo dirigeerde zijn ploeg naar de gelijkmakende touchdown en liet in overtime Los Angeles weinig tijd om de fieldgoal van San Francisco te matchen.

De prestatie van Garoppolo mag de boeken in als een heroïsche. De geblesseerde duim (Garoppolo scheurde een bandje in de duim van zijn werphand en had daar een breuk) hield de gemoederen bezig, maar speelde de quarterback geen parten. Garoppolo eindigde het duel met 23 completions in 32 pogingen voor 316 yards.

Rookie cornerback Ambry Thomas, die dit seizoen min of meer vanuit nood een basisplaats veroverde en vaak werd opgezocht door vijandige quarterback, beeindigde de wedstrijd met een onderschepping.

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat Rams hoofdcoach Sean McVay een wedstrijd verloor, waarbij hij tijdens de rust nog op voorsprong stond. Hij is nu 43-1 in dat soort wedstrijden.

Rams wide receiver Cooper Kupp eindigde het duel met 7 catches voor 118 yards. Hierdoor kwam hij net te kort om enkele prestigieuze seizoenrecords uit de boeken te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *