Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Indianapolis Colts vaag over toekomst Carson Wentz

Vorig seizoen gaven de Indianapolis Colts een first-round draft pick op aan de Philadelphia Eagles om quarterback Carson Wentz binnen te harken. En alhoewel de spelverdeler een prima seizoen heeft gedraaid, wil het huidige management zich niet uitspreken over zijn toekomst. Nadat eerder hoofdcoach Frank Reich al weigerde om Carson Wentz te bombarderen tot startende quarterback in 2022, volgde vandaag ook general manager Chris Ballard.

Ballard durfde vandaag niet uit te spreken dat Wentz volgend jaar nog bij de Indianapolis Colts speelt. De general manager was juist degene die de deal vorig seizoen beklonk met Philadelphia Eagles, op voorsprong van hoofdcoach Frank Reich.

Ballard: “Toen dachten we dat het de juiste juiste beslissing was. Ik ga nu geen uitspraken doen over wie hier volgend seizoen speelt en wie niet.”

Daarmee lijkt duidelijk dat de status van Carson Wentz in de laatste speelronde totaal is veranderd. Wentz speelde in 80% van alle aanvallende snaps voor de Indianapolis Colts. Met 27 touchdowns en slechts 7 onderscheppingen had hij in ieder geval een van zijn betere seizoenen. Tel daar 3.563 passing yards bij op en je kunt best verantwoorden dat Wentz nog een jaar start in Indianapolis.

Wentz kon de Indianapolis Colts in de slotronde van de competitie echter niet voorbij Jacksonville Jaguars krijgen. Met een onderschepping en een fumble in die wedstrijd, wordt hij persoonlijk als zondebok aangewezen voor het missen van de play-offs. Het lijkt er dan ook op dat zijn dienstverband in Indianapolis er eentje is van one-and-done. Volgend seizoen moet Wentz 28 miljoen dollar kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *