Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

IPP selecteert Thomas Odukoya, nieuwe route naar NFL opent zich

De Almeerse tight end Thomas Odukoya is één van de dertien spelers die in 2022 via het International Player Pathway-programma kans maakt op een plekje in de NFL. Odukoya is de eerste Nederlander die in het programma is opgenomen, en heeft nu naast de draft nog een extra route richting een NFL-contract gevonden.

Het IPP is door de NFL enkele jaren geleden opgezet om talenten die niet uit Amerika of Canada komen ook de kans te geven om in de grootste American footballcompetitie van allemaal te acteren. Bekende voorbeelden van succesverhalen zijn Jakob Johnson (Duitsland, FB, Patriots), Jordan Mailata (Australië, OT, Eagles) en Efe Obada (Engeland, DE, Bills).

Thomas Odukoya, die zijn carrière begon bij de Flevo Phantoms in zijn thuisstad Almere, maakt dus kans zijn naam aan dat rijtje toe te voegen. De laatste jaren speelde Odukoya al in Amerika, op college-niveau bij de Eastern Michigan Eagles.

In maart krijgen de teams uit één van de NFL-divisies voor het eerst de mogelijkheid om spelers te scouten. Naast de Nederlander zijn er dit jaar spelers uit Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Letland, Mexico, Nigeria, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk kanshebber. Sommigen van hen speelden het afgelopen seizoen in de competitie van hun thuisland, anderen waren net als Odukoya al in Noord-Amerika actief, in bijvoorbeeld het college football of de CFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *