Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Koudste wedstrijd ooit mogelijk in Buffalo

De koudste wedstrijd ooit in Buffalo staat zaterdag op het programma. Als we althans de weerberichten mogen geloven. Zaterdag staat voor de omgeving een -12 graden Celsius op de weerkaart. De wedstrijd trapt om 18:15 uur lokale tijd af. Nederlandse footballfans moeten dus om 2:15 uur voor de buis.

Hoofdcoach Sean McDermott heeft gisteren kritiek gekregen over hoe hij zijn ploeg voorbereid op deze vrieskou. McDermott koos er op woensdag voor om zijn jongens namelijk lekker binnen te laten trainen. Binnen was het lekker knus, terwijl het buiten met 3 graden Celsius toch al behoorlijk koud was.

De critici wezen erop dat hoofdcoach Bill Belichick in New England juist precies het tegenovergestelde van McDermott deed. Hij stuurde zijn ploeg met temperaturen onder nul het veld op. In New England was het op dat moment -2 graden Celsius.

De koudste wedstrijd ooit ‘on record’ is een bezoek van de Chargers aan de Bengals in 1982. Toen ging de gevoelstemperatuur naar -50 graden, de temperatuurmeter gaf -22 aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *