Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Los Angeles Rams eindigen pijnlijk Cardinals-seizoen

De Los Angeles Rams reizen volgende week naar Tampa Bay voor de NFC Divisional Play-Offs. De ploeg van hoofdcoach Sean McVay wint, zonder dat het ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd, maandagnacht met 34-11 van Arizona Cardinals. Het is de eerste Play-Offs overwinning in de loopbaan van quarterback Matthew Stafford.

De aanval van de Arizona Cardinals komt deze avond niet in het spel voor. De ploeg gaat op de eerste vier aanvalspogingen three and out en komt niet voorbij de 29 yards lijn. Over de hele avond genomen converteert de ploeg geen enkele third down in negen pogingen.

In de tweede kwart komt er een uitroepteken achter die aanvallende onmacht. Quarterback Kyler Murray probeert een safety te voorkomen in de endzone, maar dat loopt helemaal uit de hand. In een wanhoopspoging de tweepunter te ontlopen, geeft de quarterback er zeven op door de bal naar verdediger David Long te gooien. Zijn pick six maakt het 21-0.

Tussen de punts van Arizona door heeft Los Angeles Rams dan al twee keer gescoord. Notabene Odell Beckham Jr opent de score in het eigen SoFi Stadium op aangeven van quarterback Stafford. Het is de zesde touchdown catch van OBJ in dienst van de Rams. Spelverdeler Stafford mag later over een zee van blauwe teamgenoten de endzone in op een quarterback sneak, alhoewel de referees er een skycam voor nodig hebben om tot die conclusie te komen.

In de tweede helft gassen de Rams de wedstrijd meteen uit het zicht van de Cardinals. Een razzle dazzle pass van Beckham zorgt voor een uitstekende veldpositie om Stafford zijn tweede touchdown pass van de wedstrijd te laten gooien. De teams wisselen hierna een aantal fieldgoals uit, waarna James Conner de Cardinals in het derde kwart eindelijk op het scorebord weten te zetten. De overwinning van de Rams komt echter niet meer in gevaar.

De nederlaag in Arizona komt hard aan. Zowel Kyler Murray als defensive end J.J. Watt noemen het seizoen een massive failure. Het seizoen begon nog goed in de woestijnstaat met zeven overwinningen op rij. Door enkele blessures op sleutelposities werden zeven van de laatste elf wedstrijden verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *