Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

San Francisco 49ers naar NFC Conference Championship

De San Francisco 49ers staan in de NFC Conference Championship na een 10-13 overwinning tegen de Green Bay Packers op Lambeau Field. Kicker Robbie Gould trapt met nog vier seconden op de klok een beslissende 45-yard fieldgoal tussen de palen. Het is de vierde keer dat quarterback Aaron Rodgers in de Play-Offs zijn Waterloo vindt tegen de ploeg uit de Bay Area.

De special teams spelers van de Niners zijn de onwaarschijnlijke helden op het bevroren gras in Wisconsin, waar de temperaturen richting -17 graden Celsius gaan. Het team is al het hele seizoen de zondebok, maar blokkeert net voor rust een fieldgoal die de score 10-0 zou hebben gemaakt. Daarnaast blokkeert het team in de slotminuten een punt, die teruggelopen wordt voor een touchdown die de score gelijk trekt op 10-10.

De Green Bay Packers laten er in eerste instantie in eigen huis geen gras over groeien en komen knallend uit de startblokken. Quarterback Aaron Rodgers mikt 4 van zijn 5 eerste passes raak op de eerste drive op weg naar de eerste zespunter. Receiver Davante Adams vangt meteen drie ballen. Running back AJ Dillon maakt het karwei af. Het blijkt echter het enige wapenfeit van de Packers, die de rest van de wedstrijd -vrij absurd- niet verder komen dan een fieldgoal.

Ook San Francisco kent aanvallend de nodige problemen. Het is de eerste wedstrijd van quarterback Jimmy Garoppolo met temperaturen onder het vriespunt. In het eerste kwart poogt de spelverdeler twee keer een pass, maar twee keer wordt hij naar de grond gewerkt. De San Francisco quarterback laat in daaropvolgende drives zien het vizier wel degelijk op scherp te hebben, maar zijn receivers helpen hem niet. Tot vier keer toe laten ze vangbare ballen uit de handen vallen. Het zorgt ervoor dat de ploeg in de eerste vier drives geen enkele first down haalt.

Net voor rust verzamelt Garoppolo zijn eerste completion met een fraaie pass op George Kittle. De zorgvuldig opgebouwde drive eindigt echter in een teleurstelling, wanneer Garoppolo kort voor de endzone een onderschepping gooit. Running back Aaron Jones maakt daarna werk van een gebroken coverage. Rodgers vindt hem voor 75 yards pass op weg naar een fieldgoal, maar deze poging wordt door Jimmy Ward weggeslagen.

Op de eerste drive van de tweede helft laten de Niners leven zien. Ook hier maken persoonlijke fouten het leven van de bezoekers zuur. Door penalty’s moet de ploeg genoegen nemen met een fieldgoal: 7-3. Onder andere een facemask penalty van Elijah Mitchell is een belangrijke doorn in het oog van een touchdown.

De Packers lijken de wedstrijd in het vierde kwart weg te stoppen. Opnieuw is het uitblinker Davante Adams die een aantal fraaie catches noteert. De aanval struikelt echter in het zicht van de haven, wanneer Rodgers wordt gesacked. Een fieldgoal maakt het 10-3.

De San Francisco 49ers brengen hierna een goede drive op de mat, maar zijn aan het einde van die drive genoodzaakt er op vierde down voor te gaan. Die poging strandt in schoonheid, waardoor de voorsprong van Green Bay onbedreigd blijft. Toch blijft de verdediging van San Francisco zich verzetten. Het keert persoonlijk de wedstrijd door het punt team van de Packers te blocken. San Francisco pakt de losgeslagen bal op en brengt deze terug naar de endzone voor een gelijke stand.

Jimmy Garoppolo en de Niners vinden zich na een stop van Rodgers voor de beslissende fieldgoal, die door Robbie Gould wordt verzilverd. Voor de 19 keer op rij is Gould succesvol en stuurt hiermee Green Bay richting een onzeker offseason.

San Francisco speelt nu volgende week zondag tegen de winnaar van het duel Tampa Bay Buccaneers – Los Angeles Rams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Final NFL Mock Draft

Analist Robbert-Jan Drost komt op de dag voor de NFL Draft met zijn laatste Mock. Happy Draft Day, footballvrienden! 1. Carolina Panthers: Bryce Young, QB,

Lees verder »