Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rams winnen eindelijk van 49ers; op naar Super Bowl LVI

De Los Angeles Rams nemen het op zondag 13 februari op tegen de Cincinnati Bengals in Super Bowl LVI. De Rams zijn het tweede team op rij dat de eindstrijd in eigen huis mag spelen door een 20-17 overwinning op de San Francisco 49ers.

De Rams komen terug van een 7-17 achterstand bij de start van het vierde kwart. Door een tweede receiving touchdown van Cooper Kupp en twee fieldgoals van Matt Gay wordt de score omgedraaid. De 49ers hebben laat in de wedstrijd de mogelijkheid om deze in het slot te gooien. Safety Jaquiski Tartt laat een zuivere onderschepping uit de handen vallen.

Het is de thuisploeg die als eerste toe lijkt te slaan, maar een weggeslagen bal op Cooper Kupp eindigt in de endzone in de handen van Niners safety Jimmy Ward. Terwijl spelers van de Rams bij bosjes neervallen (running back Cam Akers en tight end Tyler Higbee moeten naar de kleedkamer), dirigeert Matthew Stafford het balbezit hierna een lange 18-play drive vanuit de eigen endzone. Cooper Kupp compenseert voor zijn eerdere fout met enkele catches en een 17-yard touchdown catch.

Het duurt niet lang voordat San Francisco terug slaat. Het team is via de lucht effectief met Brandon Aiyuk en Deebo Samuel. Laatstgenoemde laat de verdediging de hielen zien voor een 44 yard touchdown.

Omdat Kupp en Skowronek een zekere touchdown pass uit de handen laten vallen, krijgen de bezoekers lucht. Kicker Gay mikt de fieldgoal mis, waardoor zij de bal op een ideale positie vooruit mogen brengen. Met snelle passes leidt Garoppolo op George Kittle en Aiyuk zijn kicker naar een fieldgoal die wel goed gaat. Het betekent een 7-10 ruststand.

Sean McVay laat hierna zien dat de zes verliespartijen op rij tegen Kyle Shanahan onder zijn huid zitten. Hij probeert op 4th-and-1 iets te forceren, maar komt tekort ondanks een challenge die hem een time out kost. Die beslissing wreekt zich via Garoppolo, die tight end George Kittle voor een mooie regenboogbal vangt. De score is dan 7-17.

Na een tweede onnodige challenge van McVay moeten de Rams het in het vierde kwart zonder timeouts doen. Gelukkig voor de ploeg hebben ze deze niet nodig. San Francisco implodeert in het laatste kwart. Na de mislukte onderschepping, scoren de Rams de winnende field goal. De waarschijnlijk laatste pass uit de Niners loopbaan van Jimmy Garoppolo is een interception die de overwinning bezegeld voor de Rams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *