Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Josh McDaniels erkent tekortkomingen

De nieuwe hoofdcoach van de Las Vegas Raiders erkent dat hij jaren geleden tekort is geschoten als hoofdcoach van de Denver Broncos. McDaniels was 33 jaar toen hij werd aangesteld als nieuwe hoofdverantwoordelijke voor de Broncos, maar werd tijdens zijn tweede seizoen ontslagen.

McDaniels geeft aan dat hij gedurende zijn periode als Denver Broncos wel veel van football wist, maar niets van alle zaken erom heen. “Ik was niet goed met mensen en besefte niet hoe belangrijk het was om mensen aan boord te houden om een cultuur en een team te bouwen. Ik heb daarin gefaald,” zei hij tijdens zijn eerste persconferentie als voorman van de Las Vegas Raiders. “Het is wel een van de meest belangrijke ervaringen geweest in mijn leven en in mijn groei als persoon en coach.”

Josh McDaniels stond 28 wedstrijden aan het roer van de Denver Broncos, maar kwam daarin niet verder dan een 11-17 record. Na zijn periode bij de Denver Broncos was hij een jaar offensive coordinator van de St Louis Rams, alleen maar om terug te keren naar de New England Patriots. In 2018 leek hij het opnieuw te proberen als hoofdcoach. Hij accepteerde een functie bij de Indianapolis Colts, alleen maar om zijn contract ongetekend in te leveren.

McDaniels gaat het avontuur in Las Vegas aan met een goede vriend uit het New England Patriots-tijdperk. Dave Ziegler is namelijk aangesteld als general manager van het footballteam uit de gokstad.

Of Josh McDaniels meteen de spelers met zich meekrijgt, valt te bezien. Een aantal vooraanstaande spelers uit de kleedkamer betuigden openlijk hun steun aan interim hoofdcoach Rich Bisaccia, die het team naar de play-offs loodste na het opstappen van hoofdcoach Jon Gruden. Vooral David Carr was een supporter van Bisaccia. De quarterback is in het laatste jaar van zijn contract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *