Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Jacksonville Jaguars hengelen coach binnen

Ook de Jacksonville Jaguars hebben overeenstemming bereikt met een hoofdcoach. Doug Pederson, die vanaf het begin hoog op het verlanglijstje van de ploeg stond, heeft zijn handtekening onder een contract gezet.

Eigenaar Shad Khan, die tijdens het seizoen Urban Meyer moest ontslaan, laat in een statement weten verheugd te zijn om de naam te koppelen aan de franchise. “Pederson heeft zich bewezen als leider en als winnende Super Bowl coach in de National Football League,” gaf hij onder andere in een statement aan. Meyer werd in Jacksonville juist ontslagen vanwege het gebrek hieraan. Het statement spreekt dan ook boekdelen.

Doug Pederson was vorig seizoen niet actief in de NFL. Zijn laatste werkgever was Philadelphia Eagles. Onder Pederson won de ploeg uit de ‘City of Brotherly Love’ 42 van de 80 wedstrijden. Drie van de vijf seizoenen eindigde de formatie in de Play-Offs. In 2017 zette Pederson een kroon op zijn werk door met een back-up quarterback New England Patriots in Super Bowl LII te verslaan.

Pederson versloeg Rich Bisaccia. Bisaccia was afgelopen seizoen interim hoofdcoach van Las Vegas Raiders.

Houston Texans, Miami Dolphins en New Orleans Saints zijn de enige franchises die nog geen hoofdcoach hebben gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *