Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Achtste Super Bowl in L.A.: wat je moet weten over het SoFi Stadium

Super Bowl LVI betekent de eerste eindstrijd in het SoFi Stadium, dat op 8 september 2020 werd geopend. Super Bowl LVI volgende week zondag is de achtste uit de geschiedenis in Los Angeles. Eerdere finales werden afgewerkt in het Los Angeles Memorial Coliseum en in de Rose Bowl in Pasadena. De laatste eindstrijd in LA zag de Dallas Cowboys glansrijk winnen van de Buffalo Bills (52-17).

“Dat was ook de intentie,” aldus Lance Evans, lead designer van het SoFi Stadium. “Toen wij in 2014 de eerste lijnen op papier tekende, wilden we de Super Bowl naar het stadion halen. Ik kan niet wachten om te zien hoe de NFL en de wereld dit stadion ervaren, laat staan de supporters die de mazzel hebben om een kaartje voor dit stadion te bemachtigen.” 

Het footballpaleis kostte 5 miljard dollar om te bouwen en de buitenkant heeft de vorm van een oceaangolf. Het SoFi Stadium ligt aan een meer, dat hier speciaal voor is uitgegraven en dat een ode is een ovaal die ooit dienst deed als paardenracetrack. Het stadion is te bestempelen als indoor-outdoor. Door de open bovenste ring komt zeelucht naar binnen, zodat footballfans altijd het idee hebben dat ze buiten staan. 

Het terrein van bijna 94 miljoen vierkante meter moest worden uitgegraven. Het SoFi Stadium moest vanwege het nabijgelegen Los Angeles Airport (dat slechts op 4,8 kilometer ten oosten van het stadion ligt) worden uitgegraven om aan de voorwaarden van de FAA te voldoen. Het stadion ligt daarom in een kom van drie meter diep. Hiervoor moest 6,4 miljoen kubieke meter zand worden verwijderd. 

Het SoFi Stadium heeft Jerry Jones van de Dallas Cowboys naar de kroon gestoken voor het grootste videoboard in de sportindustrie. Het videoboard is aan twee kanten actief en huist in totaal 21.336 vierkante meter aan digitale LED. Het is 1,2 keer langer en 1,5 keer breder dan het veld en overspoelt de bezoekers met heuse 4K herhalingen, statistieken en advertenties. Een fijn staaltje van Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *