Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Tony Corrente kapt ermee; zeven anderen ook met pensioen

Er wordt al een heel seizoen met een kritisch oog naar NFL-scheidsrechters gekeken. De NFL zal dan ook niet blij zijn met het feit dat acht referees, waaronder white cap Tony Corrente, dit seizoen hebben aangekondigd dat ze met pensioen gaan. Nog erger: de acht pensionado’s hebben alle acht meer dan twintig jaar ervaring en sommigen hebben zelfs een Super Bowl achter de naam staan.

De meeste bekende scheidsrechter die er de brui aan geeft is Tony Corrente. Corrente vergaarde afgelopen seizoen beruchtheid door een flauwe taunting penalty tegen defensive end Cassius Marsh, nadat de verdediger Ben Roethlisberger had gesacked. Corrente heeft echter wel een indrukwekkende staat van dienst. Hij stond in totaal 27 seizoenen op het veld en heeft een Super Bowl (XLI) op zijn palmares. 

Londongangers hebben Corrente ook in actie kunnen zien. Op 6 oktober 2019 was hij de hoofdscheidsrechter bij het duel tussen de Oakland Raiders en de Chicago Bears in het Tottenham Hotspur Stadion (foto).

De andere scheidsrechters die met pensioen gaan zijn minder bekend van naam, maar hebben evengoed een karrevracht aan ervaring. Het betreft down judge Ed Camp, field judge Scott Edwards, field judge/side judge Greg Gautreaux, side judge Joe Larrew, replay official Johnny McGrath, line judge Mark Steinkerchner en field judge Steve Zimmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *