Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook New Orleans Saints kiest hoofdcoach

Ook de New Orleans Saints hebben bekendgemaakt met welke hoofdcoach zij in zee gaan. De keuze van de ploeg uit Louisiana is gevallen op huidig defensive coordinator van het team, Dennis Allen. Hiermee zijn alle vacatures voor hoofdcoaches in de NFL ingevuld.

De Miami Dolphins pakten eergisteren uit met het nieuws dat San Francisco 49ers offensive coordinator Mike McDaniel de nieuwe hoofdcoach wordt in Florida. McDaniel heeft bijna zijn hele coaching leven assistent-baantjes gehad in de schaduw van vader en zoon Shanahan. In 2017 kreeg hij de regie over de running game van de 49ers en in die baan groeide hij uit tot offensive coordinator. De Niners kregen twee draft picks omdat ze McDaniel verliezen, omdat hij wordt gezien als een ‘minority hire’. De vader van Mike is namelijk Afro-American, waardoor hij onder de Roony Rule valt.

Ook de Houston Texans hebben voldaan aan de Roony Rule. De ploeg haalde gisteravond namelijk het visnet op met hoofdcoach Lovie Smith. Smith was al als defensive coordinator en associate hoofdcoach betrokken bij de Texans onder de onlangs ontslagen David Culley, maar schuift nu dus op in rang. Smith bleef hiermee Brian Flores en Josh McCown voor in de sollicitatieprocedure.

Lovie Smith was eerder betrokken bij de Chicago Bears en de Tampa Bay Buccaneers. Als hoofdcoach van de Bears werd hij de eerste zwarte hoofdcoach in de geschiedenis van de NFL om in de Super Bowl te coachen. In de Super Bowl verloor hij tegen de Indianapolis Colts van Tony Dungy. In totaal won hij in de NFL als hoofdcoach 92 van 182 wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *