Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Los Angeles is klaar voor de Super Bowl

Het is een komen en gaan op LAX Airport van shuttles, Ubers en aankomend en vertrekkend verkeer. Horden met mensen staan in lijn om een taxi te pakken Downtown LA. Voornamelijk Bengals-shirtjes zien we voorbij komen. Niet geheel onlogisch, aangezien Los Angeles Rams in het eigen thuisstadion speelt en het publiek dus niet van heinde en verre hoeft te komen.

Midden in de stad, bij het LA Convention Center, heeft de NFL haar kamp opgeslagen. In de taxirit er naar toe (die overigens zelf al 75 dollar kost), wordt de Super Bowl steeds prominenter ‘in your face’ gegooid. Het begint op het vliegveld nog met kleine bannieren in de lantaarnpalen, maar eindigt op Figueroa Street met een immense aankondiging van de Pepsi Halftime Show. Dr Dre kijkt imposant op je neer, met Eminem en Mary J. Blige aan zijn zij.

In het LA Convention Center krioelt het van de mensen die iets mee willen krijgen van de verschillende televisieshows. De NFL Experience en de NFL Fanstore trekken eveneens veel bekijks. In een lange gang staan toonaangevende momenten uit de NFL-geschiedenis uitgelicht. Een klein meisje met een Dallas-shirt poseert bij ‘The Catch’ van Dwight Clark. Vader zucht, maar strijkt over zijn hart.

De internationale media zit verzameld in twee hotels. Het Westin Bonaventura Hotel & Suites is een stevige loop heuvelop, zo’n acht blokken ten noorden van het Convention Center. Vandaag hebben de reporters de mogelijkheid om de Cincinnati Bengals voor het laatst te bevragen met de laatste training als motief.

Zoals elke training eindigt coach Zac Taylor met een redzone drill. Want, zo zegt hij: “Dat is routine, daar zijn de jongens in het seizoen aan gewend geraakt. Het is nog 50 uur tot aan kickoff. Vanaf nu is het alleen nog maar mentaal.”

De training bluft wellicht als hij zegt dat de afgelopen twee weken de beste trainingsweken van het seizoen waren, maar van zijn gezicht is het niet af te lezen. “Ik heb het gevoel dat de focus op de juiste dingen ligt. Het enige belangrijke is dat we deze wedstrijd winnen en ik denk dat we alles uit deze trainingen hebben gehaald wat er in zat.”

Enigszins teleurgesteld door de wat dunne quotes, druipt de media af. Vanavond komen de mediamensen elkaar op een besloten party in Universal Studios tegen. Gratis eten, gratis drinken, gratis rides! De NFL gaat geen mogelijkheid uit de weg om de media alsnog gunstig te stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *