Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wordt het de warmste Super Bowl ooit?

Super Bowl LVI kan de warmste Super Bowl uit de geschiedenis van de NFL worden. Wie vanuit de geairconditionede hotels de buitenlucht in schiet, voelt het meteen: een drukkende warme deken over de stad. Met temperaturen die vandaag en morgen boven de 30 graden Celsius uit komen, lijkt het erop dat een aloud Super Bowl record sneuvelt.

Journalisten uit Cincinnati hoor je zuchten en kreunen. Toen ze afgelopen week op het vliegtuig sprongen, lag de temperatuur in Ohio rond het vriespunt. De dame achter de informatiebalie hoor je haar verontschuldiging aanbieden: “Zo warm is het hier anders nooit!”. De temperaturen zijn ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Los Angeles moet het normaal gesproken in februari doen met temperaturen die rond de 20 graden liggen.

Weerwebsite Accuweather gokt op een kick-off temperatuur van 32,2 graden in het SoFi Stadion in Los Angeles. Daarmee verpulvert Super Bowl LVI waarschijnlijk het record van Super Bowl VII uit 1973. Die Super Bowl, ook gespeeld in Los Angeles in het Memorial Coliseum, kwam het kwik máár tot 28,8 graden Celsius. Of het aan de temperatuur lag? Wie zal het zeggen, maar de eindstrijd tussen Miami Dolphins en de Washington Redskins kwam toen niet verder dan een 14-7 score.

In Los Angeles geldt de Amerikaanse variant van de Nederlandse Code Oranje. Dat betekent: let op elkaar en drink extra veel water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *