Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jim Tomsula nieuwe hoofdcoach Rhein Fire

Hoofdcoach Jim Tomsula wordt de nieuwe hoofdcoach van Rhein Fire in de European League of American Football. Dat heeft de league gisteren bekendgemaakt.

Tomsula is geen onbekende in Europa. Ten tijde van NFL Europe brengt hij tijd door bij vier verschillende teams. Hij begint zijn loopbaan in Europa bij England Monarchs in 1998. Vanuit daar bekleedt hij verschillende verdedigende posities bij Scottish Claymores en Berlin Thunder, waar hij in 2004 World Bowl XII wint. In 2006 wordt hij hoofdcoach van Rhein Fire.

Zijn Europese periode legt Tomsula geen windeieren. Bij San Francisco 49ers wordt hij defensive line coach en wordt hij in 2015 gepromoveerd tot hoofdcoach, een rol die hij eerder al interim krijgt opgeplakt na het ontslag van Mike Singletary in 2010. Na een 5-11 seizoen strandt hij echter na één seizoen.

De laatste vier seizoenen weet Tomsula wel een plek in de NFL te behouden. Van 2017 tot en met 2019 is hij defensive linecoach van Washington Redskins. In 2020 mag hij op deze positie hetzelfde doen voor de Dallas Cowboys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *