Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cooper Kupp: “Had een visioen dat we dit gingen winnen”

Cooper Kupp werd vannacht gekroond tot de Meest Waardevolle Speler van Super Bowl LVI. Kupp zette de wedstrijd in het vierde kwart op stelten en eindigde met zes catches voor 92 yards en twee touchdowns.

Kupp dacht zelf niet aan een NFL-award voor meest waardevolle speler: “Dat was inderdaad niet waar mijn gedachten naar uit gingen. Ik was op zoek naar mijn vrouw en mijn jongens op het veld. Ze hebben zoveel op moeten geven om mijn loopbaan mogelijk te maken en ze zijn er altijd voor mij. Ik ken mijn vrouw sinds senior year op highschool. Ze heeft alles van dichtbij meegemaakt. Het was zo bijzonder om ze te zien, terwijl ik daar op het podium stond.”

“Het voelt niet terecht dat ik deze award krijg en deze accolades. Ik voel me vrij om te doen wat ik doe en elke keer in mijn loopbaan tref ik spelers die naast mij staan om dit succes tot leven te laten komen. Het zijn allemaal teamprestaties. Je kunt geen succesvolle receiver zijn als de anderen hun werk niet doen. Ik ben erg dankbaar voor de spelers met wie we dit hebben geflikt.”

“Van het moment dat de play-offs begonnen, leek het wel alsof dit allemaal in de sterren stond geschreven. Ik had een visioen dat we gingen winnen. Dat gevoel maakte mij vrij in mijn hoofd,” zegt Kupp op het podium ten overstaan van de internationale media.

Zijn sterke vierde kwart bezorgde hem de MVP Award: “Het gaat om vertrouwen. Ik wil gewoon het beste uit mijn kunnen halen. Soms gaat het dan over run blocking, soms over pass blocking of een route lopen om iemand anders open te krijgen. Daarnaast vertrouw ik erop dat ik in een wedstrijd ook mogelijkheden krijgen en voor die momenten moet ik altijd klaar zijn.”


Die momenten kwamen voor Kupp op de laatste drive: “Vroeg in de drive gingen we er op fourth-and-one voor, daar maakte ik mij wel zorgen over, maar de coach had het volste vertrouwen dat ik het zou redden. Ook daarna leverde coach fantastisch werk op de drive. We waren de hele drive snel en slagvaardig, waardoor Cincinnati niet goed kon anticiperen met druk zetten. Het dwong ze en beetje om comfortabele defensive plays te spelen, waarvan we wisten dat het Matthew en mij in staat zou stellen om de soft spots te vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *