Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Hurricanes vs. Crusaders is opening BNL-pilot, Eredivisie-clash én Gridiron GOTW: ,,Er liggen kansen voor ons”

De eerste Gridiron Game of the Week van 2022 gaat tussen de Hilversum Hurrcanes en de Amsterdam Crusaders, op het sportpark van eerstgenoemde, technisch gezien gelegen in Loosdrecht. Niet alleen is dit affiche er één om van te smullen in de Eredivisie, ook is dit het eerste vooraf geplande duel dat meetelt in de pilot van de BNL, de nieuwe league voor de BeNeLux.

,,Het geeft een heerlijk gevoel om weer te mogen beginnen” geeft Alejandro Alfarez, hoofdcoach bij de Amsterdam Crusaders, aan. ,,Het seizoen is voor ons eigenlijk nooit echt losgekomen, het is heel jammer dat we nog maar twee wedstrijden hebben kunnen spelen dit seizoen.”

Die wedstrijden werden wel allebei overtuigend gewonnen door de recordkampioen. Tegen Lelystad Commanders werd het in de eerste speelronde in een vermakelijk affiche 56-19, terwijl de wedstijd in het hoge noorden tegen de Groningen Giants met 3-32 in de wacht werd gesleept.

Heel anders was dat voor de Hurricanes, die tot drie duels kwamen maar er slechts één wisten te winnen. Alleen bij de Flevo Phantoms werd met 0-6 gewonnen, Lelystad Commanders (8-7) en Groningen Giants (23-11) waren te sterk.

,,We moeten onze run-game verbeteren” geeft Markus Zielke, HC bij de Canes duidelijk aan, ,,Onze O-line had daar moeite mee in het begin van het seizoen, waardoor we teveel op de passing game gedwongen werden.”

Het vooruitzicht dat deze wedstrijd als eerste ooit op voorhand al meetelt voor de BNL stemt beide hoofdcoaches in ieder geval gelukkig. Alfarez: ,,Het is nog maar een pilot dus we weten niet wat er gaat gebeuren, maar de spelers waren nog meer ‘fired-up’ dan normaal. We hebben er twee nieuwe geduchte tegenstanders bij gekregen.”

Ook in Hilversum erkent men dat. ,,Misschien is het in het begin zelfs wat onevenwichtig, want de Belgische teams hebben het financieel vaak net wat beter voor elkaar. Maar de spelers zijn er erg positief over – als dat niet zo was geweest hadden we dit ook niet gedaan.”

Eén van die spelers van de Hurricanes is Maurice Tielen. De ervaren quarterback moest de laatste wedstrijd voor de winterstop missen vanwege een vervelende blessure en werd vervangen door Mikhail Bruev, maar Zielke denkt nu weer op hem te kunnen rekenen. ,,Hij is relatief goed hersteld. De blessure bleek gelukkig enigszins mee te vallen, en ik verwacht dat hij zal starten. Ik denk niet dat ik hem de hele wedstrijd zal laten staan” geeft de hoofdcoach nog wel aan.

In Amsterdam leven ze alvast vol vertrouwen toe naar het duel. ,,Ik vind dat wij de favoriet zijn, maar dat zegt elk team over zichzelf. De Hurricanes zijn altijd een goed team geweest dus het zal een spannende wedstrijd worden.” Markus Zielke is het er niet mee eens dat elk team zichzelf als favoriet bestempelt. ,,Ik denk dat het een zware wedstrijd wordt en dat zij de favoriet zullen zijn. Zij zijn in principe sterker. Maar er liggen zeker kansen voor ons, als we de juiste keuzes maken.”

De wedstrijd aan het Jagerspaadje in Hilversum begint om 14:00 uur en is te volgen via @Gridiron_AF op Twitter, waar een live verslag te vinden is. Vanaf 15:00 uur volg je daar ook het andere duel van deze middag, Amsterdam Panthers vs. Lelystad Commanders op het Amsterdamse Bijlmer Sportpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *