Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem zonder wapens onderuit tegen Shotguns

In het Mijnstadion van Beringen hebben de Arnhem Falcons zaterdagavond een grote nederlaag geleden tegen de Limburg Shotguns: 41-0. Voor beide ploegen was het de eerste wedstrijd in de nieuwe BNL-competitie. De ploeg uit Gelderland kwam opdraven zonder hun meeste sterke wapens op de tight end en running back-positie.

In eigen huis is de druk hoog voor de Shotguns, maar zonder de wapens van Arnhem lopen ze zonder veel hinder uit naar een monsterzege. Running back Jaycen Taylor kreeg na afloop de ‘Kompel Player of the Game’-bokaal gepresenteerd. Met twee touchdowns, de eerste twee Belgische touchdowns van de avond, is hij de drijvende kracht achter de overwinning, waaronder de 7-0.

Ook quarterback Bram Baeté en wide receiver Gorik Braet weten in het Mijnstadion de endzone te bereiken en brengen de voorsprong nog voor de rust op 28-0.

De Falcons komen na de rust goed uit de kleedkamer, maar de weg naar de endzone wordt hen door de Belgische verdediging versperd. De Shotguns scoren nog wel: twee keer is het receiver Jay Koltzem die de handen mag opsteken in de endzone.

Linebacker Michel Eeman van de Limburg Shotguns blikt tevreden terug: “Het is goed om zo te kunnen starten aan het seizoen. Alle spelers hebben terug wedstrijdritme kunnen opdoen, we hebben geen noemenswaardige blessures en we houden de overwinning thuis, meer kan je niet wensen.”

De Limburg Shotguns nemen de overwinning mee naar de volgende match tegen en bij de Groningen Giants op 26 maart. Een week hiervoor gaat Arnhem Falcons al bij de Groningers op bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *