Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Russell Wilson verruilt Seattle voor Denver

Quarterback Russell Wilson verruilt de Seattle Seahawks voor de Denver Broncos. De twee partijen onderhandelden de afgelopen weken in het diepste geheim om de megatransfer mogelijk te maken. Met de deal komt er een einde aan het sprookje van Wilson bij de Seahawks, nog voordat het een lelijke nachtmerrie wordt.

Denver Broncos tast diep in de buidel voor een van de beste quarterbacks in de National Football League. Denver geeft de ploeg uit Seattle drie spelers, maar ook nog eens draft picks. Volgens de NFL kost Wilson de Broncos twee first round picks, twee second round pick en een fourth round pick.

Russell Wilson speelde zijn hele loopbaan voor Seattle, het team waar hij in 2012 door werd gekozen in de derde ronde van de NFL Draft (75ste pick overall). Wilson werd gedurende zijn loopbaan negen keer gekozen tot de Pro Bowl. Twee keer bereikte hij de Super Bowl, waarvan hij een finale won. Dit was de overwinning in Super Bowl XLVIII notabene tegen de Denver Broncos.

Denver stuurt quarterback Drew Lock naar Seattle, maar ook tight end Noah Fant en defensive lineman Shelby Harris. Denver krijgt naast Russell Wilson ook een extra draft pick in de vijfde ronde.

De deal kan pas op 16 maart officieel worden bezegeld, wanneer het nieuwe NFL-jaar officieel opent. De deal betekent ongetwijfeld dat Teddy Bridgewater zijn geluk mag beproeven in free agency.

De AFC West is met de komst van Russell Wilson meteen een geduchte divisie voor quarterbacks. Naast Wilson vinden we in de AFC West immers ook Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs), Derek Carr (Las Vegas Raiders) en Justin Hebert (Los Angeles Chargers). Een play-off plek is in deze divisie dus helemaal niet gegarandeerd, alhoewel Wilson wel meteen mooie wapens ter beschikking krijgt.

Het receiving team van Denver bestaat uit enkele jonge sterren, waaronder Courtland Sutton en Jerry Jeudy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *