Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Post Combine NFL Mock Draft: 9 – 16

De NFL Scouting Combine in Indianapolis hebben we alweer achter de rug. Dit betekent dat er weer een landmark afgevinkt kan worden in het evaluatieproces. Met Gridiron kijken we vooruit op de komende NFL Draft met analist Robbert Jan Drost. Dit keer selecties 9 tot en met 16.

Auteur: Robbert Jan Drost, Area Scout, ALL22 Global Scouting Network

Lees hier meer over de NFL Mock Draft 1 – 8.

9. Seattle Seahawks: Trevor Penning, OT, Northern Iowa

Ik ben erg content dat ik deze Mock Draft ben begonnen na de Russell Wilson trade .. De Seahawks nemen de 9e pick over van de Denver Broncos als onderdeel van de Wilson trade package. Dit zou in potentie een plek kunnen zijn waar een quarterback gekozen zou kunnen worden. Maar het is te vroeg om een conclusie te kunnen trekken aangezien ze Drew Lock hebben overgenomen van de Broncos die hoogstwaarschijnlijk als bridge starter gaat functioneren. Als ik de Seahawks was zou ik wachten op de 2023 NFL Draft waar quarterbacks Bryce Young en CJ Stroud meer potentieel hebben dan de quarterbacks in deze klas. Voor nu kiezen de Seahawks voor broodnodige offensive tackle hulp in Northern Iowa’s Trevor Penning. Offensive tackle is al jaren een probleemkindje voor de Seahawks, helemaal nu Duane Brown in free agency lijkt te vertrekken. Penning is een uitstekend atleet met een nasty streak, al met al een top combinatie om te hebben als offensive lineman.

Penning’s Combine Resultaten:

Lengte: 6071 / 201 cm

Gewicht: 325 / 147 kg

40-yard Dash: 4.89 /

Vertical Jump: 28

Broad Jump: 09’03’’

20-yard Shuttle: 4.62

3-Cone Drill: 7.25

Bench: DNP

10. New York Jets: Kayvon Thibodeaux, EDGE, Oregon

De Jets hebben geluk in deze Mock Draft want goede spelers worden in hun schoot geworpen door een aantal veranderde trends in de top 10. Hierdoor kunnen ze Kayvon Thibodeaux oppikken met hun tweede draft pick de eerste ronde. Thibodeaux is een high-ceiling, explosieve atleet met zijn 1.59 10-yard split. Die high-ceiling hangt af van zijn ontwikkeling op het gebied van pass-rush repertoire. Bovendien plaatsen team vraagtekens bij zijn inconsistente ‘’effort’’. Daarom is het lastig te voorspellen waar Thibodeaux gaat eindigen op Draft day.

Thibodeaux’s Combine Resultaten:

Lengte: 6040 / 193 cm

Gewicht: 254 lbs / 115 kg

40-yard Dash: 4.58

Bench: 27 reps

11. Washington Commanders: Kenny Pickett, QB, Pitt

Arme Washington Commanders, ze hadden zelfs een betere trade offer klaarliggen voor Russell Wilson, maar de Seahawks wouden hem uit de NFC hebben. Dus nu hebben ze getrade voor Carson Wentz …  Die na een seizoen in Indianapolis alweer de deur werd gewezen. Daarom zie ik de Commanders alsnog wel een quarterback pick forceren. In dit geval kiezen ze voor Kenny Pickett die een van de meest pro-ready quarterback prospects is in deze NFL Draft door zijn vier jaar aan ervaring als starter voor Pitt. Hij is een sneaky atletische quarterback. Wel zijn 8.5 inch handen problematisch voor koudere weersomstandigheden. Bovendien had hij fumble problemen in college door zijn kleinere handen. In mijn opinie is hij een high-ceiling, low-floor prospect die kan uitgroeien tot een solide starter voor de Commanders.

Pickett’s Combine Resultaten:

Lengte: 6032 / 191 cm

Gewicht: 217 lbs / 98 kg

40-yard Dash: 4.67

Vertical Jump: 33.5

Broad Jump: 10’01’’

20-yard Shuttle: 4.29

12. Minnesota Vikings: Derek Stingley, CB, LSU

In mijn universum is er geen kans dat Stingley uit de top 10 valt. Maar teams hebben serieuze twijfels door een combinatie van blessures en inconsistente prestaties in 2020 en 2021. Wel beleefde hij een sensationeel freshman seizoen voor LSU in 2019 waar hij een top 5 NFL Draft pick leek. In mijn ogen is Stingley nog steeds een van de meest unieke atleten voor de cornerback positie. Zijn man-to-man coverage vermogen door zijn combinatie van snelheid, acccelaratie, vlugheid en explosiviteit valt niet te leren. Wel zou ik hem competitiever en overtuigender willen zien als tackler, zijn inspanning was ronduit matig. In Minnesota kan hij leren van voormalig LSU-cornerback Patrick Peterson, indien ze hem verlengen. Bovendien kunnen de Vikings cornerback hulp goed gebruiken.

Stingley’s Combine Resultaten:

Lengte: 6002 / 183 cm

Gewicht: 190 lbs / 86 kg

13. Cleveland Browns: Garrett Wilson, WR, Ohio State

De Browns mogen zichzelf in de handen wrijven als de met de 13e pick Wilson kunnen selecteren aangezien ze broodnodig wide receiver hulp voor Baker Mayfield kunnen gebruiken. Als het aan mij had gelegen was Wilson ergens in de top 10 gekozen. Wilson is mijn WR1 in deze NFL Draft door zijn unieke stop/start agility, body control en elusiveness na de catch. Bovendien liet hij tijdens de Combine zien over uitmuntende snelheid te beschikken met een 4.38 40-yard Dash.

Wilson’s Combine Resultaten:

Lengte: 5116 / 182 cm

Gewicht: 183 lbs / 83 kg

40-yard Dash: 4.38

Vertical Jump: 36

Broad Jump: 10’03’’

20-yard Shuttle: 4.36

14. Baltimore Ravens: Jordan Davis, IDL, Georgia

De Baltimore Ravens staan erom bekend grote nose tackle de prioriteit te geven. Nose tackle Brandon Williams is op dit moment een free agent en Georgia’s Jordan Davis is de perfecte vervanger. Davis zette een waanzinnige Combine performance neer voor iemand van zijn unieke formaat. Zulke grote gasten horen niet zulke testtijden neer te zetten … Davis is een elite run defender met zijn formaat en speelkracht. Bovendien kan hij als pocket pusher interior push creëren als pass rusher. Wel zijn er vraagtekens bij zijn uithoudingsvermogen door zijn rotatierol en beperkte(re) snaps in de Georgia defense.

Davis’ Combine Resultaten:

Lengte: 6063 / 199 cm

Gewicht: 341 lbs / 155 kg

40-yard Dash: 4.78

Vertical Jump: 10’03’’

Broad Jump: 32

15. Philadelphia Eagles: Jermaine Johnson, EDGE, Florida State

De Eagles beschikken over drie eerste ronde picks en edge rusher zal een prioriteit zijn in deze diep edge groep. Voormalig first round pick Derek Barnett is een free agent en Brandon Graham is onderhand ook alweer 33 jaar oud. Op een of andere manier valt Jermaine Johnson helemaal naar de 15e pick. Hij is een top 10 kaliber prospect als je het mij vraagt. Johnson is mijn favoriete edge rusher in deze NFL Draft omdat hij zo compleet is, zijn game kent weinig zwaktes. Als pass rusher is hij explosief en beschikt hij over een uitgebreide pass rush toolbox om offensive tackles te verslaan. Als run defender weet hij de run vlot te lezen, de blockers vlug te stacken/shedden om vervolgens de tackle te maken.

Johnson’s Combine Resultaten:

Lengte: 6045 / 195 cm

Gewicht: 254 lbs / 115 kg

40-yard Dash: 4.58

Vertical Jump: 32

Broad Jump: 10’05’’

16. Philadelphia Eagles: Trent McDuffie, CB, Washington

Back-to-back picks voor de Eagles … In dit geval gaan ze voor een cornerback die free agent Steven Nelson kan vervanger en een uitstekend duo kan vormen met Darius Slay. Trent McDuffie is desondanks het gebrek aan ideale afmetingen een ideale Off Man/Zone cornerback. Hij past goed in de defense van defensive coordinator Jonathan Gannon. Bovendien is hij een betrouwbare en agressieve tackler, dat kan ik altijd waarderen in cornerbacks. Al zijn McDuffie zijn 29 ¾ armen en 180 cm lengte wel borderline problematisch voor een first round cornerback. Maar met zijn uitstekende tape durf ik daar wel een uitzondering voor te maken.

McDuffie’s Combine Resultaten:

Lengte: 5106 / 180 cm

Gewicht: 193 lbs / 88 kg

40-yard Dash: 4.44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *