Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Post Combine NFL Mock Draft 25 – 32

Met Gridiron kijken we -op de vooravond van de legal tampering periode- vooruit op de komende NFL Draft met analist Robbert Jan Drost. Dit keer het einde van de eerste ronde, met selecties 25 tot en met 32.

Auteur: Robbert Jan Drost, Area Scout, ALL22 Global Scouting Network

Lees hier meer over de NFL Mock Draft 1 – 8.

Lees hier meer over de NFL Mock Draft 9 – 16.

Lees hier meer over de NFL Mock Draft 17-24

25. Buffalo Bills: Travis Jones, NT, UConn

De Bills hebben doormiddel van free agency de afgelopen jaren geprobeerd een nose tackle voor hun defense te vinden. Zonder veel succes in mijn ogen. Star Lotulelei was een miskoop in free agency en Harrison Phillips in niet meer dan aan gemiddelde NFL-starter. Laten we daar verandering in brengen aangezien nose tackle Travis Jones nog beschikbaar is. Jones is een freaky atleet voor zijn formaat. Bovendien was hij dominant in de Senior Bowl 1-on-1 drills met zijn speelkracht en explosiviteit wat hem een uitstekende pocket pusher maakt als pass rusher in de NFL. Bovendien is hij een betrouwbare run defender die run blockers kan bezighouden met zijn speelkracht op het ‘’point-of-attack’’. Hij is het perfecte compliment naast voormalig first round pick Ed Oliver die de 3-tech positie inneemt. 

Jones’ Combine Resultaten:

Lengte: 6043 / 194 cm

Gewicht: 325 / 147 kg

40-yard Dash: 4.92

Vertical Jump: 28.5

Broad Jump: 09’02’’

20-yard Shuttle: 4.58

3-Cone Drill: 7.33

Bench: DNP

26. Tennessee Titans: George Karlaftis, EDGE, Purdue

Desondanks de contractverlenging van 3-4 outside linebacker Harold Landry kunnen de Titans edge rush versterking gebruiken. Mede omdat ik denk dat Bud Dupree een verschrikkelijke miskoop is. George Karlaftis is een veelzijdige edge rusher met inside/outside flexibiliteit. Die zowel op de plek van Denico Autry en Bud Dupree kan spelen. Hij is misschien niet zo ‘’bendy’’ als andere edge rushers, maar beschikt over goede speelkracht en explosiviteit als power rusher. Bovendien is hij een betrouwbare run defender. Al met al een high-floor, low(er)-ceiling prospect die direct een impact kan maken voor de Titans defense. 

Karlaftis’ Combine Resultaten:

Lengte: 6036 / 192 cm

Gewicht: 266 lbs / 121 kg

40-yard Dash: DNP

Vertical Jump: 38

Broad Jump: 10’01’’

20-yard Shuttle: 4.36

3-Cone Drill: DNP

Bench: 21

27. Tampa Bay Buccaneers: Zion Johnson, OG, Boston College

Het is een taaie off-season voor de Tampa Bay Buccaneers. Hall-of-Fame quarterback Tom Brady is niet de enige speler die met pensioen gaat. Guard Ali Marpet koos er onverwachts voor om zijn NFL-carrière vroegtijdig te beëindigen. De nieuwe quarterback in Tampa Bay kan dus wel extra bescherming gebruiken. Zion Johnson is een plug-and-play vervanger voor Ali Marpet. Johnson is een slimme, atletische guard met consistente technique voor de positie. Dit compenseert voor zijn gebrek aan ideale lengte. 

Johnson’s Combine Resultaten:

Lengte: 6025 / 190 cm

Gewicht: 314 lbs / 142 kg

40-yard Dash: 5.18

Vertical Jump: 32

Broad Jump: 09’04’’

20-yard Shuttle: 4.46

3-Cone Drill: 7.38

Bench: 32

28. Green Bay Packers: Drake London, WR, USC

Gefeliciteerd Packers fans, Aaron Rodgers keert terug in Green Bay na wederom een off-season vol drama. Al was het dit keer een stukje korter. Rodgers mag misschien groot fan zijn van Allen Lazard … Ik ben dat persoonlijk niet. Mijn gokje is dat General Manager Brian Gutekunst het met mij eens is als hij een beter versie van Lazard kan krijgen in de vorm van Drake London. Voor zijn enkelblessure was Drake London de meest dominante receiver in College Football, met zijn lengte was hij een mismatch en wist hij consistent contested catches binnen te hengelen. Contested catch specialisten maken mij altijd wel een beetje bang omdat het niet altijd consistent vertaald naar NFL-succes. Maar het is het eind van de eerste ronde, dus ‘’risk it for the biscuit’’. Bovendien zou het een unicum zijn als de Packers eindelijk een receiver in de eerste ronde draften. 

London’s Combine Resultaten:

Lengte: 6037 / 192 cm

Gewicht: 219 lbs / 99 kg

29. Miami Dolphins: Boye Mafe, EDGE, Minnesota

Om heel eerlijk te zijn is het ontzettend lastig om een speler voor de Dolphins te kiezen. De Dolphins hebben namelijk sneaky veel roster holes. Maar Jaelen Phillips kan wel een edge rusher maatje gebruiken aangezien Emmanuel Ogbah een free agent is. Bovendien heeft Dolphins General Manager Chris Grier vaker freaky atleten in de eerste ronde gedraft. Freak is inderdaad het juiste woord om Boye Mafe te beschrijven. Hij beschikt over elite level explosiviteit en snelheid voor de positie. De keerzijde is gebrek aan topproductie en moves in zijn pass rush repertoire. Geduld en meer ontwikkeling is dus essentieel. Tot slot is hij een goede scheme fit in de hybride 3-4 defense van defensive coordinator Josh Boyer. 

Mafe’s Combine Resultaten:

Lengte: 6036 / 192 cm

Gewicht: 261 lbs / 118 kg

40-yard Dash: 4.53

Vertical Jump: 38

Broad Jump: 10’05’’

30. Kansas City Chiefs: Daxton Hill, DS, Michigan

De Chiefs kunnen een vervanger gebruiken voor Tyrann Mathieu die hoogstwaarschijnlijk free agency gaat testen. Daxton Hill is de perfecte vervanger aangezien hij over de veelzijdigheid van Mathieu beschikt, hij kan zowel free safety als Nickel spelen. Bovendien laat hij goede football IQ, short-area quicks en explosiviteit zien in Zone Coverage. Tot slot heeft hij meer dan genoeg snelheid om zijn mannetje te staan in Man Coverage. 

Hill’s Combine Resultaten:

Lengte: 6002 / 183 cm

Gewicht: 191 / 87 kg

40-yard Dash: 4.38

Vertical Jump: 33.5

Broad Jump: 10’01’’

20-yard Shuttle: 4.06

3-Cone Drill: 6.57

Bench: DNP

31. Cincinnati Bengals: Bernhard Raimann, OT, Central Michigan

Op basis van de Super Bowl is het een no-brainer dat de offensive line prioriteit heeft aankomende off-season in Cincinnati. De Bengals hebben geluk want zowel guard Kenyon Green en tackle Bernhard Raimann zijn nog beschikbaar. Maar in dit geval gaan ze voor ‘’positional value’’ en kiezen de Bengals de Oostenrijkse offensive tackle. De voormalig tight end maakte de transitie naar offensive tackle zonder zijn atletische vermogen te verliezen. Dit atletische vermogen is duidelijk te zien in zijn pass sets waar hij met gemak zijn landmarks weet te bereiken door zijn vlugge voeten. Bovendien is hij goed ‘’on-the-move’’ als run blocker. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een solide starting right tackle voor de Bengals. 

Raimann’s Combine Resultaten:

Lengte: 6061 / 198 cm

Gewicht: 303 lbs / 137 kg

40-yard Dash: 5.05

Vertical Jump: 30.5

Broad Jump: 09’09’’

20-yard Shuttle: 4.49

3-Cone Drill: 7.46

Bench: 30

32. Detroit Lions: Treylon Burks, WR, Arkansas

De Lions hebben een van de slechtste wide receiver rooms in de NFL. Treylon Burks, desondanks teleurstellende testing resultaten, maakt de Lions direct een stuk sterker. Bovendien is het essentieel om receiver opties toe te voegen voor de eerder geselecteerde franchise quarterback in Malik Willis. Burks beschikt over mismatch lengte/gewicht en speelkracht voor de wide receiver positie waardoor hij in staat is om yards-after-catch neerzetten omdat hij simpelweg lastig te tackelen is voor defensive backs. Bovendien weet hij met zijn formaat en fysieke speelstijl vaak contested catches te winnen. 

Burks’ Combine Resultaten:

Lengte: 6020 / 188 cm

Gewicht: 225 lbs / 100 kg

40-yard Dash: 4.55

Vertical Jump: 33

Broad Jump: 10’02’’

3-Cone Drill: 7.28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *