Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Belachelijk hoge cheque voor Christian Kirk in Jacksonville

Wide receiver Christian Kirk heeft op de eerste dag van free agency een rijkelijk hoog contract getekend bij Jacksonville Jaguars. De receiver, die overkomt van de Arizona Cardinals, krijgt van general manager Trent Baalke een contract voor vier seizoenen, dat hem in potentie $84 miljoen dollar oplevert.

Kirk zet een nieuwe standaard voor wide receivers. De receiver verdient in een klap meer dan de beste receivers in de league, zoals Cooper Kupp en Davante Adams. Het lijkt wat veel voor een speler die nog nooit meer dan 80 ballen in een seizoen ving of nog nooit over de 1.000 yards heen ging. Kirk was ook nog nooit de primary receiver in een offense en speelde meestal als tweede viool uit de slot.

Kirk is pas 25 jaar. Vorig seizoen noteerde hij zijn beste seizoensprestatie in de NFL met 77 catches en 982 yards. Vijf catches waren goed voor een zespunter, waardoor de wide out nu 17 keer in zijn loopbaan de endzone heeft gevonden.

Kennelijk moet Jacksonville veel geld neerleggen om spelers sowieso te charmeren voor Jacksonville. Het team heeft niet voor niets voor het tweede jaar op rij de first overall pick in de NFL Draft.

Jacksonville was sowieso actief op de free agent markt. Eerder op de avond versterkte het team de offensive line met offensive guard Brandon Scherff. Ook tight end Evan Graham komt over van de New York Giants op een $9 miljoen dollar deal voor een seizoen.

Ook wist het twee versterkingen vast te leggen aan de verdedigende zijde van de bal: linebacker Foyesade Oluokun is een rijzende ster als linebacker en speelt in 2022 in Duvall. Ook defensive tackle Folorunso Fatukasi gaat naar de kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *