Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Mitch Trubisky tekent bij de Pittsburgh Steelers

Quarterback Mason Rudolph bereidde zich voor op aankomend seizoen alsof hij de opvolger was van de gepensioneerde Ben Roethlisberger. De Pittsburgh Steelers hebben echter andere plannen. Zij legden vandaag -bij het begin van de tampering periode voorafgaand aan free agency- quarterback Mitch Trubisky voor twee jaar vast.

De komst van Trubisky is een streep door de rekening van Rudolph. Voorafgaand aan zijn komst zei general manager Kevin Colbert nog dat Rudolph de starter zou zijn bij een ongewijzigde situatie in ‘The Steel City’. De general manager bedacht echter net op tijd dat hij Trubisky wel eens aan het werk zou willen zien, nadat hij een seizoen heeft kunnen rijpen als backup van Josh Allen in Buffalo. Ondanks zijn zeer beperkte speeltijd.

Trubisky kwam in 2017 in de NFL. Hij was de tweede overall pick in de NFL Draft en werd gekozen door de Chicago Bears. Bij de Bears wisselde hij sublieme perioden af met mindere perioden. In vier seizoenen in de Windy City kwam hij tot 64 touchdowns en 37 onderscheppingen.

Uiteindelijk werd aan het begin van zijn vierde seizoen besloten een vijfde optiejaar niet te lichten, waardoor hij bij de Bills terecht kwam. Hij koos voor Buffalo, omdat hij heil zag in de coaching staff van de Bills die quarterback Josh Allen jaar op jaar beter wist te maken.

Onder Trubisky wonnen de Chicago Bears 29 van de 50 wedstrijden onder zijn leiding. Hij stond echter altijd in de schaduw van quarterbacks die na hem werden gedraft, zoals Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes en voormalig Houston Texans starter DeShaun Watson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *