Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Niners gaan voor defense, maar verliezen ankers

De San Francisco 49ers hebben met een oude traditie gebroken en dit off-season groot geld uitgegeven aan een bekwame cornerback. Ze kleurde de topprioriteit van het team in door Charvarius Ward los te weken van de Kansas City Chiefs. Naar verluidt tekent de verdediger een contract dat hem voor drie jaar aan San Francisco verbindt. Het contract levert hem $42 miljoen dollar op, waarvan $26,7 miljoen gegarandeerd is.

Ward speelde de afgelopen vier seizoenen voor de Chiefs, waarin hij 43 keer voor de formatie startte. In die tijdspanne maakte hij 222 tackles en kwam hij vier keer tot een onderschepping. 29 keer wist hij een pass succesvol te verdedigen. Ward was broodnodig op de positie, want vorig seizoen was dit een Achilleshiel van de formatie.

De 49ers gingen hierna nog verder met verdedigende keuzes. Vandaag werd bekend dat ze ook linebacker Oren Burks hebben binnengehaald. De linebacker komt over van de Green Bay Packers, waar hij vooral werd ingezet als diepte achter de starters en op special teams.

De keuzes verbloemen dat de Niners nog maar weinig actief zijn op de markt. En dit terwijl ze wel al twee grote namen zijn kwijtgeraakt aan andere teams. Het team wilde defensive tackle D.J. Jones graag behouden in de contractbesprekingen, maar moesten hem uiteindelijk laten gaan naar Denver Broncos. Dit team versterkte zich vandaag ook al met defensive end Randy Gregory.

Ook Laken Tomlinson maakt in 2022 geen onderdeel meer uit van de Red & Gold. De offensive guard tekende twee dagen geleden bij de New York Jets een lucratief driejarig contract dat hem $40 miljoen dollar oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *