Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pensioen Big Whit: “Damn football I’ll miss you”

Offensive tackle Andrew Whitworth laat zien hoe je met pensioen gaat. Niet alleen als winnaar van de Super Bowl én de Walter Payton Man of the Year Award. Zijn afscheidsvideo is een blauwdruk voor Tom Brady als die ooit wel écht met pensioen zal gaan. Stoppen op je hoogtepunt

In 2 minuut 38 script Whitworth prachtig zijn leven in de NFL. Een leven van 11 seizoenen Bengals en 5 seizoenen Rams welke niet altijd gekenmerkt was door succes. Hij schroomt niet zijn Pro Bowl snubs te benoemen, zijn ooit 0-7 record in de Playoffs of het verliezen van de Super Bowl. Maar het eindigt als een sprookje van de oudste startende left tackle ooit, 250 wedstrijden in de NFL met als kers op de taart die Super Bowl en Walter Payton Man of the Year Award.

Teaser...
Zestien jaar met rugnummer 77 sluit hij af met ‘Damn football I’ll miss you’, om alvast een andere deur op een kier te zetten. Hij kijkt uit naar zijn volgende hoofdstuk in American Football. Wat dat is, laat hij in het midden en daarmee is zijn afscheidsvideo compleet: tegenslag, tranen, succes en toch een open einde naar een vervolg.

Check de video op het Instagram account van Whitworth (natuurlijk wel even inloggen, red.).

Doe er je voordeel mee…
Het is te hopen dat Tom Brady hier de volgende keer een voorbeeld aan neemt als hij met pensioen gaat. Die mag dan wel de GOAT zijn. Niet als het gaat om afscheid nemen. Dat doet deze andere oude man van het afgelopen seizoen dan beter.

PS. Met zijn pensioen schenkt hij de LA Rams trouwens direct 15,5 miljoen dollar in cap space. Bestedingsruimte die ze goed kunnen gebruiken om bijvoorbeeld Von Miller alsnog vast te leggen. Bedankt Big Whit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *