Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Giants zes dagen na stunt klaar voor loodzware BNL-strijd: ,,We hebben echte vechters in het team”

Nog geen week na de upset win tegen de Arnhem Falcons (12-0), staan de Groningen Giants voor een nog grotere uitdaging. In een internationale BNL-clash staat een thuiswedstrijd tegen de Limburg Shotguns op het programma – één van de topfavorieten voor de titel in de pilot van de nieuwe competitie.

,,We hebben nu een zwaar schema met drie wedstrijden op rij” blikt quarterback en Giants-voorzitter Jochem Hilberdink afgelopen zondag direct na de zege op Arnhem vooruit. De personele problemen die de Groningers dit seizoen kennen helpen bij die pittige serie bepaald niet. ,,We moeten niet nog meer mensen verliezen, maar gelukkig keren er ook weer mensen terug. En we hebben een paar veelbelovende rookies waar we straks op kunnen bouwen.”

Dat het een loodzwaar duel wordt zaterdagavond weet ook Hilberdink. ,,Als je ziet wat zij de vorige game hebben gedaan met de Arnhem Falcons, we hebben het allemaal kunnen zien, dan zijn zij nog een maatje groter.” Toch is er goede moed aan de zijde van de noorderlingen. ,,We hebben laten zien dat we echt vechters in het team hebben en dat we het ook met weinig man kunnen klaarspelen.”

Hilberdink is als Giants-voorzitter nauw betrokken bij de ontwikkeling van die nieuwe league, de BNL. Een mooi vooruitzicht volgens Hilberdink. ,,De Giants zijn altijd een stabiele vereniging geweest en helaas zijn we veel mensen verloren in de laatste twee jaar, maar deze internationale wedstrijden zijn wat mij betreft echt de toekomst. We willen er naar toe dat we mooie wedstrijden spelen, en die ook mooi in beeld brengen bij het publiek.”

De huidige stand in de BNL is als volgt:
1. Amsterdam Crusaders | 2-0 | 82-7
2. Groningen Giants | 2-0 | 35-11
3. Limburg Shotguns | 1-0 | 41-0
4. Izegem Tribes | 0-1 | 0-36
5. Hilversum Hurricanes | 0-2 | 18-69
6. Arnhem Falcons | 0-2 | 0-53

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *