Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Draft 2022 wordt uniek: zeven teams met meerdere picks in eerste ronde

Met de NFL Draft 2022 eind april in Las Vegas lijken NFL-teams letterlijk een gokje te wagen met hun toekomst.

De eerste twee weken van free agency zijn bizar verlopen. De hoogwaardige spelers die tijdens de tekenperiode zijn verscheept, vertegenwoordigen in totaal 38 Pro Bowls. Om die spelers te verwerven hebben NFL teams wel diep in de buidel moeten tasten met draft picks, waardoor de draftvolgorde voor de eerste ronde op 28 april overhoop is gehaald.

Enkele teams hebben zich door de trades in een stevige positie gemanoeuvreerd om hun toekomst veilig te stellen of om aantrekkelijke pakketten te maken om met andere teams te ruilen. Maar liefst zes teams hebben twee picks in de eerste ronde van de draft. Opvallend is het draftkapitaal in New York. De stad heeft vier draftkeuzes in de top 10 met de New York Giants (pick 5 en 7) en de New York Jets (pick 4 en 10). De Philadelphia Eagles hebben maar liefst drie picks en kiezen achtereen volgens op 15, 16 en 19.

De komende maand begint het spel waarbij teams schemeren met interesse om hun draft pick ’te koop’ aan te bieden. De Detroit Lions (pick 2 en 32) hebben al aangegeven dat ze best interesse hebben om hier met teams over te praten. De Lions zouden vanuit financiele redenen zelfs willen ruilen tegen een first round pick in de draft van 2023. Achterliggend speelt waarschijnlijk de gedachte dat de draft class van 2022 niet zo heavy is met quarterbacks, terwijl er in 2023 een lichting aankomt waaruit volgens kenners weer enkele franchise quarterbacks worden geboren.

Bovendien zijn er maar acht zeven teams die in Las Vegas op 28 april achterover kunnen leunen, omdat ze geen keuze hoeven te maken op de eerste draftdag. Met de trade voor wide receiver Tyreek Hill voegde Miami Dolphins zich twee dagen geleden bij een lijstje dat reeds bestond uit Chicago Bears, Cleveland Browns, Denver Broncos, Indianapolis Colts, Las Vegas Raiders, Los Angeles Rams en San Francisco 49ers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *