Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hoofdcoach Bruce Arians met pensioen

Het blijft een wild off-season in de NFL. Na enkele opmerkelijke blockbuster-trades is het nu een hoofdcoach die er de brui aan geeft. Hoofdcoach Bruce Arians van de Tampa Bay Buccaneers heeft besloten zijn clipboard in te leveren en met pensioen te gaan. Arians wordt vervangen door Todd Bowles, terwijl de oude hoofdcoach aan het werk gaat aan de kantoorzijde van de Buccs.

De move voedt de speculaties dat de terugkeer van Tom Brady hier iets mee te maken heeft. De wilde geruchten worden vooralsnog ontkend. Naar verluidt hoorde de quarterback op de dag van zijn ‘unretirement’ dat Arians niet meer van de partij zou zijn. Brady was een van de eerste die de coach feliciteerde met zijn pensioen en noemde hem ‘een NFL legende en pionier’. De relatie tussen Arians en Brady was professioneel, maar bij tijd en wijle gespannen.

Arians was hoofdcoach van de Buccaneers van 2019 tot 2022. Hij loodste het team samen met Brady naar de Super Bowl. Een poging tot een repeat strandde vorig seizoen in de NFC Divisional Play-offs. Hij ging al eens eerder met pensioen. Van 2013 tot en met 2017 was hij hoofdcoach van de Arizona Cardinals, alvorens aan te kondigen dat hij er mee zou stoppen.

Bowles was de afgelopen drie seizoenen de defensive coordinator van de Buccaneers. Hij krijgt van het team een nieuw contract, dat hem de komende vijf seizoenen aan One Buc Place verbindt. Bowles heeft al ervaring als hoofdcoach. Van 2015 tot en met 2018 stond hij voor de New York Jets (24-40 record) en hij was ook drie wedstrijden lang de interim-coach van de Miami Dolphins in 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *