Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trojans staan aan vooravond eerste wedstrijd in 4,5 maand: ‘Doet wat met de motivatie’

Voor de 010 Trojans staat zondag de eerste Eredivisiewedstrijd van 2022 op het programma. Het verzette thuisduel met de Groningen Giants vormt de eerste test in 4,5 maand voor de Rotterdammers, die destijds verloren van de inmiddels uit competitie gestapte Amsterdam Panthers.

,,We hebben er heel veel zin in, maar dat het zo lang geleden is heeft wel een effect ja” verzucht Trojans-hoofdcoach Kevin Boerman. ,,Het is gewoon helemaal klote dat er twee wedstrijden wegvallen.” Hij doelt daarmee op wedstrijden tegen de Flevo Phantoms – dat het team uit competitie nam – en de Groningen Giants. Die laatste wedstrijd werd verzet vanwege corona bij de noorderlingen, en wordt morgen dus alsnog gespeeld.

,,Ik ben voorstander van een kort seizoen, je merkt nu gewoon dat de opkomst op trainingen afneemt na de winterstop. Voor een amateursport is dat niet ideaal. En dan hebben we ook nog de pech met die wedstrijden.”

Defensieve slag
Zondag is er dus weer een wedstrijd, tijd om daar eens op vooruit te blikken. ,,Ik verwacht een erg defensieve battle. Sommige jongens spelen bij ons morgen namelijk pas hun eerste minuten American football.” Boerman heeft namelijk te kampen met de nodige afwezigen als zijn team thuis aantreedt. ,,De selectie is niet naar wens, want er zijn heel wat langdurige geblesseerden.” Onder andere zijn quarterback moet de hoofdcoach al een tijdje missen. ,,Die brak in de tweede wedstrijd van het seizoen zijn kuitbeen. Op die positie heb ik nu iemand staan die daar al zeven jaar niet gespeeld had.”

,,Als je puur naar aantallen kijkt denk ik wel dat wij licht favoriet zijn” vervolgt Boerman, die toch een selectie van ruim dertig man tot zijn beschikking hoopt te hebben. Groningen heeft naar verwachting zo’n tien spelers minder langs de lijn staan. ,,Maar het spannendste is hoe die nieuwe spelers het gaan doen. Sommigen hebben hier of daar een snap meegepakt eerder dit seizoen, maar nu zijn ze echt klaargestoomd. Ze kunnen zich bewijzen.”

Koploper
Omdat de Amsterdam Panthers hun team deze week uit competitie namen, is de nederlaag die de Trojans tegen de hoofdstedelingen leden omgezet in een zege en gaat 010 als koploper van Groep B morgen aftrappen. Wie denkt dat de hoofdcoach van de Trojans bij dat bericht zat te juichen op de bank, heeft het overigens mis. ,,Ik vind het niet verdiend dat wij die overwinning erbij krijgen. Ik begrijp dat het de regels zijn, maar ik had natuurlijk liever gezien dat wij een nederlaag meer hadden gehad en dat de Panthers hun seizoen af hadden kunnen maken. Het is een teken aan de wand dat er al twee teams zijn uitgevallen.”

,,Had liever een nederlaag meer gehad”

Hoe het ook zij, de Rotterdammers zijn nu hard op weg richting de postseason. ,,Het halen van de play-offs was voor het seizoen het belangrijkste doel. Maar het team is groeiende, en we hebben wedstrijden verloren die we niet hadden mogen verliezen. Nu komen er een aantal belangrijke wedstrijden aan” wijst Boerman op de drie divisional games die 010 nog speelt. ,,Als we er daar twee van winnen dan staan we in de play-offs.” En daar is geen speld tussen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *