Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Saints en Eagles ruilen draftkapitaal

De New Orleans Saints en Philadelphia Eagles hebben pre-draft enkele picks met elkaar uitgeruild. 

De Philadelphia Eagles hadden drie picks in de eerste ronde van de aankomende NFL Draft: 15, 16 en 19. Nummer 15 behouden ze, maar nummer 16 en 19 (en draft pick 194) hebben ze nu geruild voor nummer 18, 101 en 237 van de New Orleans Saints. De Eagles krijgen bovendien een first-round pick van de Saints in 2023 en een second-round pick in 2024.

De Saints lijken dus veel op te geven om uiteindelijk twee keuzes te pakken mid-first round en te draften voor de Los Angeles Chargers en de Pittsburgh Steelers.

Voor de Eagles is het een makkelijke manier om wat balast van de balans te krijgen. Het team lijkt niet te wachten op het salaris van drie first-rounders

De Eagles geven er duidelijk de voorkeur aan om de toekomst te verschuiven naar 2023 ‘and beyond’. Het team heeft de komende seizoenen een karrevracht aan draftkapitaal. De Eagles bezitten nu twee first-round picks in 2022, twee first-round picks in 2023 en twee second-round picks in 2024. 

Door het draftkapitaal naar de toekomst te verschuiven heeft Philadelphia duidelijk de beste kaarten in handen omtrent de toekomst van quarterback Jalen Hurts. Het team kan een team rond de quarterback bouwen als hij inderdaad het antwoord voor hun aanvallende problemen blijkt. Mocht Hurts zich komend seizoen niet ontwikkelen zoals gehoopt, dan kan Philadelphia zich met een gerust hart concentreren op een spelverdeler in de Draft Class van 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *