Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Falcons-hoofdcoach klaar voor test tegen Cru: ‘Winnen niet het belangrijkste’

Voor de Arnhem Falcons staat er deze zondag een belangrijk meetpunt op de planning. Het duel tegen topfavoriet Amsterdam Crusaders moet laten zien in hoeverre de Arnhemmers mee kunnen met de recordkampioen, na twee onkarakteristieke nederlagen in de voorbije weken.

,,We proberen uit een dalletje te komen na verliespartijen in de verschillende competities” weet ook Martin Doomen, hoofdcoach van de Falcons. Arnhem verloor achtereenvolgens van de Limburg Shotguns en de Groningen Giants. Het kreeg in die duels 53 punten tegen en scoorde zelf niet. ,,Maar de opkomst op de trainingen is de laatste tijd echt weer beter en de energie is weer een stuk positiever” is de hoofdoach hoopvol.

Doomen, die zelf terugkeert langs de lijn na een coronabesmetting, kan in ieder geval over zijn sterkste selectie beschikken zondag. ,,We zijn eigenlijk compleet ja. Er zijn natuurlijk altijd een aantal geblesseerden, maar de spelers die echt het spel moeten maken aan onze zijde zijn er allemaal bij.”

Met die manschappen treden de Falcons dus aan tegen de Crusaders, wederom hét ’team to beat’ dit Eredivisieseizoen. ,,Zij tonen defensief veel variatie” analyseert Doomen zijn opponent. ,,Dat is redelijk uniek binnen Nederland. Op offense hebben ze op dit moment veel jonge gasten, het is niet meer het superervaren team dat het ooit was.”

Daar liggen kansen, denkt ook de hoofdcoach. ,,De ervaring zit duidelijk bij ons, daar moeten we van profiteren. Het belangrijkste is dat we de ‘big plays’ weten te stoppen. We hebben op dit moment een erg sterke defensive line, daarmee kunnen we ze de fouten in drukken.”

En met het strijdplan in de hand, kan zondagmiddag worden toegewerkt naar een resultaat. ,,En dan is het nog niet eens superbelangrijk om te winnen, dat is niet cruciaal om naar de play-offs te gaan. Maar we moeten laten zien dat we het spannend kunnen maken.”

Wat er ook gebeurt, Doomen verwacht een mooie footballmiddag op Sportpark ’t Cranevelt. ,,Het wordt volgens mij een graad of 12, en het blijft droog. Mooi footballweer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *