Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Enschede Broncos blazen senior tackle nieuw leven in, ‘stabiele opkomst’

De Enschede Broncos hebben recent het senior tackle team nieuw leven in geblazen. Onder de bezielende leiding van oud-speler Bjorn Roozeboom, die als hoofdcoach is aangetreden in Twente, willen de Oosterlingen op termijn weer terugkeren in het competetieve football.

,,De realistische situatie is dat dat dit najaar waarschijnlijk nog niet gaat lukken” geeft Roozeboom zelf wel gelijk aan. Hoewel de trainingsopkomsten goed zijn, ontbreekt het aan spelers voor in the trenches. ,,We hebben op dit moment nog te weinig linemen. Bijna alle jongens die meetrainen spelen op skill positions, en alleen daarmee kun je natuurlijk geen wedstrijden spelen.”

Zelf weet Roozeboom hoe het is om direct rondom de line of scrimmage te spelen. ,,Ik ben al tien jaar lid van de vereniging en heb zelf als offensive lineman gespeeld.” De Broncos waren in het afgebroken seizoen 2020 voor het laatst in competitie, in de Tweede Divisie. Nu de Enschedeërs geen team meer hebben, zoeken de overgebleven spelers hun heil elders. ,,Een aantal van ons zijn bij de Parrots gaan spelen, maar er lopen ook jongens in Duitsland rond.”

Het is in datzelfde Duitsland waar de nieuwbakken hoofdcoach de wederopbouw van zijn team een boost hoopt te geven. ,,Tussen nu en de zomer willen we de trainingen weer volledig hervatten, op een manier die voor zowel nieuwelingen als ervaren spelers meteen leuk is om mee te doen. Vervolgens zullen we oefenwedstrijden moeten spelen om echt op niveau te komen.” En daarvoor kijkt Roozeboom dus nadrukkelijk over de grens.

Eén niet te onderschatten aspect van een footballteam – de coaching staff – is in ieder geval vast rond. ,,Voormalig hoofdcoach Tom Wolterink is bereid gebleken om de rol van offensive coordinator op zich te nemen. Jesper Jeeninga gaat als DC aan de slag.”

Roozeboom heeft hoe dan ook vertrouwen in een herboren Broncos-team. ,,We zien op de eerste vijf trainingen een stabiele opkomst van 15 á 20 man, dat is gewoon hartstikke goed. Stiekem hopen we nog dat een aantal routiniers terugkeert, het team is relatief jong”, al erkent de hoofdcoach dat dat ook z’n voordelen heeft. ,,Het lijkt erop dat de meeste jongens hier de komende jaren blijven wonen. Dat is een pluspunt, want in het verleden zag je vaak dat spelers bijvoorbeeld na hun studie weer uitvlogen. Terug naar Duitsland, of naar de randstad.”

Voor wie in het Oosten des lands woont en eens een training mee wil doen, staat de deur in ieder geval open. De Broncos trainen op woensdagavond, en geïnteresseerden kunnen zich melden via onder meer het Instagram-account van de club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *