Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Helmetcam maakt eerste debuut sinds WLAF

De reboot van de spring league van American football USFL vangt vandaag aan met het duel New Jersey Generals – Birmingham Stallions. Vandaag bericht uitzendgerechtigde FOX Sports dat voor het eerst sinds 30 jaar weer gebruik gemaakt gaat worden van de Helmetcam. Twee spelers van elke ploeg krijgen een miniscule cameraatje in de american football helm gemonteerd. Ook wordt geëxperimenteerd met drones.

De helmetcam werd voor het eerst gebruikt in de World League of American Football, de voorloper van NFL Europe. Voor Nederlandse supporters van die league is er sowieso een mooie link met de USFL. Oud Amsterdam Admirals hoofdcoach Bart Andrus is de hoofdcoach van de Philadelphia Stars.

Andrus komt aanstaande zondag voor het eerst in actie. Zijn formatie speelt dan tegen de New Orleans Breakers. Van uit- en thuisteams is in de USFL overigens geen sprake. Alle wedstrijden worden afgewerkt op het veld van het Protective Stadium in Birmingham, Alabama.

Eerder berichtte Gridiron al over de afwijkende regels van de lenteleague. Hierbij hebben wij één merkwaardige toevoeging gemist. Een aandachtig lezer van de site attendeerde ons erop dat er na de touchdown een mogelijkheid is voor een three-point conversion. Vanaf de 10-yard lijn krijgt de scorende ploeg dan de optie om nog eens drie punten toe te voegen aan de eerder gescoorde zespunter.

Wedstrijden voor de USFL zijn voor Nederlandse kijkers nog niet te bewonderen. Wij willen onze Nederlandse grootmacht ESPN vragen daar zo snel mogelijk verandering in te brengen al is het alleen maar om weer eens een glimp op te vangen van Bart Andrus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *