Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hurricanes hebben geen actieve rol in forfeit

Eind vorige week werd bekend dat de Groningen Giants een forfeit opgelegd hebben gekregen voor een gewonnen wedstrijd in november 2021 tegen Hilversum Hurricanes. Volgens de berichtgeving heeft Groningen in die wedstrijd met medeweten van Hilversum Hurricanes twee spelers opgesteld die ‘administratief’ nog niet speelgerechtigd waren. Het was de bond die uiteindelijk een zaak aanspande tegen de Giants bij de tuchtcommissie. De tuchtcommissie stelde de bond in het gelijk.

Volgens de Groningers was de bond op de hoogte van de spelerstransfer, maar is de wedstrijdcommissie vergeten een vinkje aan te zetten in de administratieve back-end van ledenadministratiesysteem eAFBN. Toen dit op wedstrijddag geconstateerd werd, heeft men zonder succes contact proberen te leggen met de bond.

Hilversum bevestigt dat zij niet degene zijn die naar de tuchtcommissie zijn gegaan. Maurice Tielen van de Hurricanes stelt: “Het komt niet vanuit ons. Zoals aangegeven hebben wij begrepen dat de internationale transferpapieren rond waren, maar dat er technisch nog iets aan scheelde in eAFBN. Wij hebben gewoon gespeeld en wat ons betreft hoeft het ook geen forfeit te zijn. Dat is echter niet relevant in dit verhaal, aangezien wij dit verder niet hebben aangekaart.”

Hoofdcoach Markus Zielke van de ploeg uit de Mediastad is in een reactie onder het verhaal van Gridiron.nl iets meer uitgesproken op Facebook: “Laat de Hurricanes alsjeblieft uit deze discussie. Zowel de scheidsrechters als de teams kunnen de regels niet overslaan, simpelweg met een ‘okay’ van onze kant. Het is de keuze geweest van de Giants om te spelen. Als tegenstander doen die keuzes mij niks en ik ga er ook niet over klagen bij de AFBN. Als Groningen dacht dat het geen probleem was en de AFBN vindt van wel; dan is dat een discussie tussen die beide partijen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *