Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bart Andrus schrijft american football geschiedenis

De Philadelphia Stars van hoofdcoach Bart Andrus hebben een stuk American football geschiedenis geschreven. De ploeg won het duel tegen de Pittsburgh Maulers dankzij de eerste three point conversion uit de historie.

In een slordige wedstrijd, die bol stond van de turnovers, scoorde Philadelphia een touchdown bij een 23-21 achterstand. Door de score werd het 23-27 en koos Andrus ervoor om een driepunter te proberen. In de USFL is het mogelijk om na een touchdown drie punten toe te voegen — het team moet hiervoor een touchdown scoren vanaf de 10-yards lijn.

Door de overwinning staan de Philadelphia Stars nu tweede in de North-divisie. Qua record staan ze op gelijke hoogte met de New Jersey Generals. Dit team heeft echter een lichtelijk beter doelsaldo.

Het stadion in Birmingham (waar alle competitiewedstrijden worden gespeeld om de kosten laag te houden) was overigens helemaal leeg. Een enkeling had de moeite genomen om de wedstrijd tussen de Stars en de Maulers te zien. 

De televisie-aankleding was wel naar behoren. Tijdens de uitzending werd ook nog oud-NFL head of officiating Mike Pereira ingebeld. Hij vervult momenteel dezelfde rol bij de USFL.

ESPN zendt sinds dit weekend de wedstrijden in de USFL zoveel mogelijk uit. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Philadelphia en Pittsburgh konden de kijkers kijken naar de ESPN 30-for-30 docu ‘Small Potatoes: Who killed the USFL?’.

Vanavond om 21 uur plaatselijke tijd is er nog een duel tussen twee teams die momenteel 1-0 staan: New Orleans Breakers en Tampa Bay Bandits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *