Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crusaders hebben nu hele Eredivisie met ruime cijfers geklopt: ,,Hopen op iets meer tegenstand”

De Amsterdam Crusaders wonnen zondag met 48-6 van de 010 Trojans, en hebben nu elk team in de Eredivisie met minstens 29 punten verschil over de knie gelegd. En hoewel het bovenin Groep B van de Eredivisie nog zeer spannend is, lijken de play-offs vooral de strijd te worden om wie de Tulip Bowl mag verliezen van de recordkampioen.

Ook de Amsterdamse quarterback Jasper Nijland merkt dat het de Cru – die zondag nog lang geen foutloze wedstrijd op de mat legden – wel erg gemakkelijk afgaat. ,,Wedstrijden spelen voor publiek is altijd leuk, Maar we hopen wel op iets meer tegenstand. Daarom is de BNL nu ook in het leven geroepen, zo’n wedstrijd tegen de Limburg Shotguns was gewoon veel spannender.”

,,Wij hebben hele talentvolle spelers, maar in Rotterdam hebben ze ook talent, ik ken die jongens ook. Maar ik vraag me dan wel af hoe ze trainen, want je merkt dat wij veel fysieker zijn” laat Nijland noteren. Op de line, maar ook onze receivers en onze running backs. Misschien trainen andere teams wel iets minder hard, waardoor wij ze in het eerste en tweede kwart overrompelen. Wij hebben ook veertig man op elke training, daardoor kunnen we altijd vol erin gaan: valt iemand uit, dan stapt de volgende op.”

Overigens had de Cru zondag zomaar op achterstand kunnen komen, op de allereerste play van de wedstrijd – de kick-off. De return van de Rotterdammers werd door Loic Wondel tot op tien yards van de endzone gebracht, maar werd daar gefumbled. Vanaf daar ging het van kwaad tot erger met de Trojans, waarvan de O-line volledig overlopen werd.

De Amsterdammers scoorden er lustig op los, 7 touchdowns in totaal: Juliani Cotin (2 TD recs), Miquel Castelen (2 TD runs), Jasper Nijland (TD run, 2 TD passes), Soufyan Dardour (punt return TD) en Jazz Holiday (TD run) zijn de gevierde namen. Zonder spectaculaire plays maar als een geoliede machine bereikte de thuisploeg met bijna elke drive de endzone.

Het enige deel van de 010 Trojans dat enigszins functioneerde was de secondary, die toch weer drie interceptions wist te noteren. Dat leverde ook de enige Zuid-Hollandse score op, toen Job van der Klei een screen pass wist te onderscheppen en terugbracht naar het huis.

Geen perfecte middag dus, ondanks de grote zege, voor de Cru. ,,We hebben nog best wat fouten gemaakt, maar we konden ook veel second stringers inbrengen. We willen dat iedereen hetzelfde niveau kan halen, dan is het fijn dat we de tweede helft bijna iedereen hebben kunnen laten spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *