Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Groningen Giants forfeit bezoek Kasteel

De league die is opgericht om forfeits te voorkomen, kan niet voorkomen dat Groningen Giants dit weekend het onderonsje tegen de Kasteel Nitro’s in Izegem (Belgie) afzegt. De Groningers kunnen niet genoeg spelers op de been krijgen zaterdag voor dit huzarenstukje in de BNL. Dit communiceert de BNL op de eigen Facebook-pagina. Eerder al moest een wedstrijd in de AFBN-competitie voor de Noorderlingen worden verzet; toen was corona de spelbreker.

In Izegem, waar de Kasteel Nitro’s spelen, is de teleurstelling groot. De formatie had de nodige entertainment opgetuigd voor de thuiswedstrijd. De wedstrijd was een confrontatie tussen de derde (Groningen) en vierde (Kasteel) plek. Beide teams hadden vier punten, waarbij genoteerd moet worden dat Groningen een wedstrijd minder had gespeeld.

De competitieleiding weet nog niet precies wat het met dit gevalletje aan moet. Groningen en Kasteel zijn in feite niet meer in te halen door de naaste belagers. Normaliter is een forfeit echter reden om een team te verbannen van de play-offs. De competitieleiding geeft aan hier na het weekend uitsluitsel over te geven.

De forfeit van Groningen zet wel te denken over de strikte voorwaarden waaronder teams de BNL mogen betreden. Deze voorwaarden zijn in ieder geval een topic op de volgende ALV van de AFBN. Hier krijgen de teams te horen wat de randvoorwaarden zijn voor deelname aan de prestigieuze BNL. Een commissie van wijze mannen buigt zich nog over wat deze randvoorwaarden precies moeten zijn.

Een geruststelling voor footballfans. De wedstrijd Hilversum Hurricanes – Limburg Shotguns op zaterdag gaat wel gewoon door (eerder schreven wij dat de wedstrijd op Moederdag was, maar dat is dan bij dezen gerectificeerd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *