Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Limburg Shotguns zonder problemen langs Hilversum

De Hilversum Hurricanes waren afgelopen zaterdag gastheer van de laatste reguliere BNL-seizoen wedstrijd tegen Limburg Shotguns. Hoewel de play-offs en het thuisvoordeel al een zekerheidje zijn voor de Belgen, gaan de gasten voor niets minder dan een overtuigende 0-45 overwinning. Met deze overwinning sluiten ze het seizoen af op een tweede plaats in de competitie. Achter Amsterdam Crusaders.

De Hilversum Hurricanes kregen tegen de Zuiderburen in eigen huis geen voet aan de grond. De offense van de Shotguns laat zien wel meteen op stoom te zijn, want de derde play van de dag is al goed voor een 30-yard touchdown pass naar Wide Receiver Rob Hermans. Het was het startpunt van een puntenexplosief in de eerste helft, die uiteindelijk stopt bij 0-38. Naast de aanval van de Shotguns, zorgt ook de verdediging voor punten met een pick six.

De tweede helft gaat razendsnel voorbij, omdat de Shotguns met de grote voorsprong veelal leunen op de running game. De Hilversum Hurricanes krijgen iets meer ruimte, maar verder dan een poging voor een field goal komen ze niet. Heel wat penalty’s halen vervolgens het tempo uit de wedstrijd waardoor de eindstand 0-45 op het scorebord staat, de derde keer dat de Limburgse defensie dit jaar de nul houdt.

De overwinning zorgt uiteindelijk niet meer voor een verandering in de stand. De Shotguns spelen op 28 mei in eigen huis tegen de Belgische opponent Kasteel Nitro’s. Tussendoor speelt Limburg een thuiswedstrijd in de FAFL tegen Brussels Black Angels. Tijdens deze wedstrijd wordt er geëxperimenteerd met een videoscheidsrechter.