Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tulip Bowl XXXVI naar Amsterdam

Het veld van Amsterdam Crusaders vormt op 2 en 3 juli aanstaande het decor voor het AFBN kampioenschapsweekend. De festiviteiten worden op zondag afgesloten met het slotstuk: Tulip Bowl XXXVI. De grote finale produceert uiteindelijk de nationale American footballkampioen van Nederland.

Amsterdam Crusaders is door het coronavirus al zo’n drie seizoenen lang regerend kampioen van Nederland. In de laatste Tulip Bowl on record werd met 37-7 gewonnen van Lelystad Commanders.

Het was de tweede keer op rij dat Lelystad de finale verloor. Het seizoen daarvoor ging de footballploeg de bietenbrug op tegen Hilversum Hurricanes. Lelystad Commanders is -in tegenstelling tot Hilversum- dit seizoen nog in een bittere strijd verwikkeld om de eindstrijd. In de halve finale spelen ze tegen Arnhem Falcons of tegen Amsterdam Crusaders. De andere halve finalist is 010 Trojans.

In het Mijnstadion in Beringen vindt op zaterdag 11 juni aanstaande de finale plaats van de BNL. Ook hier spelen de Amsterdam Crusaders en Arnhem Falcons nog een rol van betekenis, na de forfait van Groningen Giants.

Navraag bij de AFBN leert dat het schema van het Tulip Bowl weekend als volgt is:


Zaterdag 2 juli

14:00 uur Cadets 7vs7 finale

19:00 uur Finale eerste divisie


Zondag 3 juli

11:00 uur Youth Tackle finale 5vs5

15:00 uur Tulip Bowl XXXVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *