Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philadelphia Stars doen goede zaken

De Philadelphia Stars van hoofdcoach Bart Andrus hebben goede zaken gedaan in de USFL. De ploeg won gisteravond met 35-28 van Tampa Bay Bandits door een halfbakken defensive goalline stand. Hierdoor klimmen de Stars naar een 3-3 record en een tweede plaats in de divisie. Ze nemen in ieder geval afstand van divisiegenoot Michigan Panthers (1-5). Concurrent Pittsburgh Maulers (1-4) moet vandaag nog aan de bak tegen New Orleans Breakers (3-2).

De Stars wisten de wedstrijd maar ternauwernood te winnen. Met een 35-28 voorsprong moest de verdediging Tampa Bay tegenhouden. Dat leek aanvankelijk te lukken. Opererend vanaf de eigen 30 yard lijn gingen drie pogingen nergens heen. Op 4th-and-10 wist de aanval er echter een wonderlijke play uit te persen, die tot 63 yards terreinwinst leidde. Receiver Davids ving de bal tussen drie verdedigers en zette het daarna op een lopen.

De miraculeuze play kreeg echter geen vervolg. In de redzone van de Stars kreeg de tegenstander niets meer voor elkaar, waardoor het na een nieuwe 4th-and-10 over was.

Met twee wedstrijden voorsprong op de concurrentie (en nog vier wedstrijden te gaan), lijken de play-offs Bart Andrus en de zijnen niet meer te kunnen ontgaan. Het vervelende vooruitzicht is wel dat ze het hierin op moeten nemen tegen de Birmingham Stallions. De Stallions verloren dit seizoen nog een duel en zetten gisteravond Michigan Panthers met 33-17 aan de kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *