Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Amsterdam Crusaders begint tweede team

Om de groei te waarborgen en tevens sportieve uitdagingen te kunnen blijven aanbieden aan aan de leden, heeft het Crusaders bestuur besloten om een tweede seniorenteam te starten. Een tweede seniorenteam in Amsterdam is niet nieuw. Kort voordat corona uitbrak, hadden de Crusaders ook al twee seniorenteams.

Bij een groeiende vereniging horen nieuwe ontwikkelingen. Het tweede senioren team wil spelers ontwikkelen die volledig nieuw zijn, nog jong in de sport, of uit de jeugd doorstromen. Voor nieuwe rookie-senioren is het toch lastig gebleken om zonder, of met maar weinig ervaring aan te haken bij het niveau van het huidige eerste team.

“Wij zien graag een gezonde doorstroom van Junior Tackle (U19) spelers. Die doorstroom bestaat elk jaar uit spelers die daar deels wel, of nog niet helemaal klaar voor zijn,” aldus de Cru op de website. “Het tweede team moet zorg dragen voor een vloeiende overbrugging naar een ambitieus topniveau football. Het doel is om voor iedere speler een niveau aan te kunnen bieden waarin ze met veel plezier kunnen spelen. Als de ambitie er is kunnen spelers stromen naar Crusaders 1.

Het tweede Crusaders seniorenteam staat onder leiding hoofdcoach Steve Vriese.

Foto: Sandra Ruhe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *