Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN gaat richting apotheose

De AFBN gaat zondag richting de apotheose. Zowel in de Eredivisie als in de Eerste Divisie wordt er gestreden om een finaleplek in de landelijke finales op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli.

In de Eredivisie is goed gedocumenteerd dat Amsterdam Crusaders zich zonder veel zorgen naar de halve finale hebben gespeeld. Zondag treffen zij op eigen veld Lelystad Commanders. Het is een aansprekend affiche, omdat het tevens de line-up was van de laatste Tulip Bowl uit het pre-corona tijdperk. Amsterdam Crusaders treedt aan met de wetenschap dat het al kampioen van de BNL is. Vorige week werd in een verrassend close duel gewonnen van Limburg Shotguns.

De winnaar van het duel treedt op zondag 3 juni aan tegen de winnaar van het duel 010 Trojans – Arnhem Falcons. De Trojans hebben dit seizoen laten zien over genoeg potentie te beschikken om de finale te halen. Enkele cruciale duels werden op ondoorgrondelijke wijze gewonnen. Vooral de twee duels tegen Lelystad Commanders waren spraakmakend. De Trojans treden morgen aan tegen een Arnhem Falcons-team, dat de afgelopen weken zichzelf opnieuw uit heeft moeten vinden. Enkele sterspelers zijn opgepikt door de European League of American football en zijn niet meer van de partij.

Eerste divisie
In de Eerste Divisie speelt Lightning Leiden voor de kans om terug te keren naar de Eredivisie. Op eigen terrein komen ze de Maastricht Wildcats tegen. Lightning lijkt niets te duchten, want in het reguliere seizoen liepen ze nimmer tegen een nederlaag aan. Een keer eerder stonden Lightning en Wildcats dit seizoen tegenover elkaar en toen werd het 62-0 voor de Leidenaren.

In de andere halve finale speelt een andere ex-Eredivisionist tegen het combinatieteam Parrots uit Alphen-Nijmegen. Dit belooft wel een spannende matchup te worden. Zowel de Dominators als de Parrots eindigden dit seizoen met 12 punten en ook het doelsaldo doet niet voor elkaar onder. De Dominators hebben 87 punten in het voordeel, terwijl de Parrots een saldo van +84 kunnen overleggen. Ook deze match werd dit seizoen al twee keer eerder gespeeld. De eerste confrontatie was een echte nagelbijter, waarbij Utrecht met 13-14 won. De tweede keer was het gat tussen beide kemphanen beduidend groter: 28-6 in het voordeel van de Domstedelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *