Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans terug in Tulip Bowl na zege op Arnhem Falcons

Het is de 010 Trojans na vijf jaar weer gelukt om de Tulip Bowl te bereiken. In de halve finale tegen de Arnhem Falcons werd het 14-0 voor de Rotterdammers, die daarmee op 2 juli in Amsterdam tegen de Crusaders een poging mogen doen om revanche te nemen voor de verloren finales van 2016 en 2017.

De wedstrijd op Sportcomplex Olympia begint uitzonderlijk rommelig, met maar liefst vier turnovers én een muffed punt in het eerste kwart. In kwart twee recht vooral de thuisploeg de rug en is het de man die als return man de fout maakte bij de muffed punt, die de touchdown scoort. Loïc Wondel heeft een hele mooie run in huis en rent de bal van ruim twintig yards de endzone in.

Onmacht is het woord dat deze wedstrijd past bij de offense van de Falcons. Sinds het vertrek van quarterback Isaiah Trouwloon, die naar de Düsseldorf Panther in de GFL is gegaan, zijn de Falcons zowel in de passing game als in de traditioneel gevreesde running game niet in staat om iets te forceren. Dat blijkt ook deze zondag, want de Arnhemmers komen geen moment op eigen kracht in de buurt van een score en verzamelen slechts een handjevol first downs.

Ook de Trojans spelen op offense niet hun beste wedstrijd van het jaar, maar komen nog voor rust op een voorsprong van twee scores. De tweede touchdown is van Rene Akijempon, die in de endzone een prachtige pass van quarterback Quentin Buy binnen hengelt.

Na de onderbreking worden zowel de wedstrijd als de weersomstandigheden druileriger in Rotterdam-Zuid. Zeven van de tien drives eindigen met een punt in de laatste twee kwarten, aangevuld met drie turnovers.

Met de 14-0 zege gaan de 010 Trojans voor de derde keer sinds het faillissement van voorloper Rotterdam Trojans in 2012, en voor de zevende keer in totaal, naar de Tulip Bowl. Daarin stuit het wederom op recordkampioen Amsterdam Crusaders, net als vijf van de zes vorige finales die de Rotterdammers speelden. De laatste twee keer, in 2016 en 2017, gingen verloren voor de havenstedelingen – tijd voor revanche, dus.

(Archieffoto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *