Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans met grote coaching staff op zoek naar nieuw succes

Bij verliezend Tulip Bowl-finalist 010 Trojans zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen alweer in volle gang. De afgelopen weken kondigden de Rotterdammers al elf coaches aan voor het nieuwe seizoen, waaronder hoofdcoach Stefan van der Neut.

Laatstgenoemde is in die functie de opvolger van Kevin Boerman. Die leidde de Trojans afgelopen seizoen naar de koppositie in Groep B van de Eredivisie, en na een gewonnen halve finale tegen de Arnhem Falcons werd de Tulip Bowl verloren van de Amsterdam Crusaders. Na afloop gaf hij al aan een stapje terug te willen doen.

Het lijkt erop dat de wens die Boerman toen uitsprak, namelijk om wel door te gaan als offensive coordinator, niet in vervulling gaat. Het bestuur van de Trojans bevestigt tegenover Gridiron dat hij niet meer gelieerd is aan de Rotterdamse footballclub.

De havenstedelingen kunnen er wel vertrouwen uit putten dat er in de coaching staff ervaring zit met het winnen van een Tulip Bowl. Ongeveer de helft van de nu bekende namen was betrokken bij de Alphen Eagles-dynastie die tussen 2011 en 2015 vijf keer op rij de Tulip Bowl speelde, en daarvan drie edities won. Twee van hen, Job van der Klei en Richard Bouthoorn, zijn komend seizoen niet exclusief coach maar blijven ook actief als speler.

De volledige coaching staff, voor zover nu bekend:
HC: Stefan van der Neut
OC: vacant
DC: Sanches Tavares
Quarterbacks: Richard Bouthoorn (speler/coach)
Running backs & special teams: Idemar Bernadica
Wide receivers: Bryan Smaal
Offensive line: Alex Maasdam
Defensive line: Maarten van Bergen
Linebackers: Danny van Brussel
Linebackers: Job van der Klei (speler/coach)
Defensive backs: Eder Linnenbank
Special teams: Christian van de Waart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *