Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Play-offs ELF van start: deze vier teams strijden om ticket naar Klagenfurt

Het tweede seizoen van de European League of Football loopt op z’n eind. De reguliere fase is al voorbij, en dit weekend staan de play-offs op het programma. Van de twaalf teams die meededen aan de competitie dit jaar zijn er vier die zich uit de conferences geknokt hebben – en dat levert de volgende potjes op.

Hamburg Sea Devils (11-1) vs. Tirol Raiders (8-4)
Vorig jaar stond Hamburg in de Championship Game, maar richting dit seizoen was er wat onzekerheid over het roster – onterecht, is inmiddels dubbel en dwars gebleken. Alleen de Barcelona Dragons waren dit seizoen te sterk voor de Sea Devils, en dat is bepaald geen schande. In de eigen Northern Conference hielden de Duitsers onder meer outsider Wrocław Panthers ver achter zich en werden ze onbedreigd eerste.

Ook nieuwkomer Tirol Raiders werd tot favoriet gebombardeerd, maar moest al in speelronde 1 een pas op de plaats maken. Landgenoot en collega-debutant Vienna Vikings bleek een maatje te groot, evenals in de rest van het seizoen. Toch hebben de Raiders zich een waardig play-off-team bewezen, onder andere door als beste nummer twee de titelkanshebbers Rhein Fire en regerend kampioen Frankfurt Galaxy buiten het postseason te houden.

Vienna Vikings (10-2) vs. Barcelona Dragons (8-4)
De groep des doods, de Central Conference, is ten prooi gevallen aan de Vienna Vikings. De Oostenrijkse hoofdstedelingen hielden de Tirol Raiders, Frankfurt Galaxy en zwakke broeder Stuttgart Surge ogenschijnlijk moeiteloos achter zich. Om de Championship Game te bereiken is een nieuwe zege op de Barcelona Dragons nodig, iets wat dit seizoen al twee keer – krap – lukte. Overigens moeten de Vikings nog in allerijl op zoek naar een locatie voor deze wedstrijd, want de eigenaar van de eigen Generali Arena heeft Vienna vanwege de vele regenval verboden het veld te gebruiken.

De Dragons zelf waren de grote verrassing dit seizoen, zeker de eerste weken. Als enige team konden de Catalanen een 5-0 record overleggen na vijf speelrondes, een ongeslagen run die pas eindigde bij de uitwedstrijd in Wenen. Eén wedstrijd later was er een gevoelige nederlaag tegen de Istanbul Rams – de enige zege van het hele seizoen voor de Turken – maar van paniek was geen moment sprake in Barcelona. De Dragons pakten de draad na die twee dompers weer op en bleven de Rhein Fire, mede door er twee keer van te winnen, knap voor in de Southern Conference.

Championship Game
De winnaars van de play-off-potjes nemen het op 25 september tegen elkaar op in het Wörthersee Stadion in Klagenfurt, Oostenrijk. Misschien wel een thuis-onderonsje tussen de twee franchises uit het Alpenland.

Zaterdag 10 september, 14:45 uur: Hamburg Sea Devils vs. Tirol Raiders
Zondag 11 september, 14:45 uur: Vienna Vikings vs. Barcelona Dragons

Foto: Pro Shots / imago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *