Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Aaron Rodgers gedeclasseerd in Minneapolis; Jefferson steelt show

De eerste slag om de NFC North is voor de Minnesota Vikings. In een rechtstreeks duel met divisierivaal Green Bay Packers weten Kirk Cousins en Co aan beide zijden van de bal te overtuigen. In het US Bank Stadion wordt het 23-7.

Al in de eerste drive is het raak en laat Justin Jefferson zien waarom hij vorig seizoen een van de beste receivers in de NFL is. Hij scoort de openingstreffer, op een drive waarbij Cousins bijna perfecte cijfers overlegt. Het duo zal ook de rest van de middag overtuigen. Jefferson is betrokken bij menig productieve aanval en eindigt met 9 catches voor 184 yards en twee touchdowns.

Voor Aaron Rodgers was het vooral zaak om te zien hoe het leven zonder receiver Davante Adams eruit zou zien in Green Bay. Op de eerste aanvallende play krijgt hij daar een antwoord op. Rodgers denkt meteen de tegenscore te produceren, maar rookie wide receiver Christian Watson laat een open bal simpel door de handen vallen. Het blijkt het begin van een moeilijke avond voor Rodgers, die nooit meer in zijn ritme komt.

Na een 2-voor-6 start lijkt Rodgers een goede drive op te bouwen, maar de positiviteit is van korte duur. De Pack moet op de 1-yard lijn capituleren bij 4th down en tot overmaat van ramp steekt Minnesota binnen een paar plays het veld over voor een eigen fieldgoal. De key play bij deze drive is een big play van Cousins op zijn favoriete (hierboven reeds benoemde) receiver.

Het is ook niet voor de laatste keer deze avond: ook de volgende drive manifesteert het tweetal zich al een ‘pain in the ass’ voor de Cheeseheads. Twee keer vinden de twee elkaar voor lange passes, waaronder een 36-yard strike die de score nog voor de rest naar 17-0 tilt.

Voor Rodgers gaat de avond hierna van kwaad tot erger. Bij de eerste aanval na rust verliest hij de bal na getreuzel. De fumble wordt door de Vikes in een driepunter geconverteerd. AJ Dillon lukt het daarna nog wel om de Packers op het scorebord te zitten, maar als het er op lijkt dat de Pack zowaar een combeback op poten zet gaat het mis. Rodgers wordt als wild opgejaagd en de daaropvolgende drive twee keer gesacked door de paarse verdediging.

Dat de Vikings hierna nog een fieldgoal aan het totaal toevoegen is voer voor de statistici. Green Bay Packers kan de rest van het duel geen vuist meer maken en ziet met een turnover on downs de kans op een comeback als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *