Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chargers winnen eerste van twee divisional games

De Los Angeles Chargers zijn prima aan het NFL-seizoen begonnen. De alom als Super Bowl-kandidaat getipte Californiërs wonnen hun eerste duel van divisiegenoot Las Vegas Raiders met 24-19 en kunnen met vertrouwen toewerken naar de ontmoeting met de Kansas City Chiefs, donderdagnacht.

Quarterback Justin Herbert speelde een prima wedstrijd voor de Chargers met 279 yards, 3 touchdowns en geen interceptions in de passing game. Bij het gooien van de bal richtte hij zijn blik op vele medespelers: maar liefst elf Chargers werden getarget door ‘Herbo’, maar geen van hen meer dan vier keer. Het is een scherp contrast met de Raiders, waar quarterback Derek Carr maar liefst zeventien keer poogde Davante Adams te vinden.

In het vierde kwart scoorde de wide receiver een touchdown, maar dat bleek te laat om de overwinning nog veilig te stellen. Zander Horvath en DeAndre Carter hadden met touchdown receptions in kwart twee het verschil gemaakt, en nadat Brandon Bolden wat had terug gedaan na rust herstelde Gerald Everett de orde.

De strijd om de AFC West
Het betekent voor de Chargers ook revanche op de Raiders, die vorig jaar in de laatste speelronde door een game-winning field goal in overtime uit de play-offs werden gehouden door Las Vegas. Dit jaar zou het niet op de laatste speelronde aan moeten komen voor de franchise LA, die in de voetsporen van stadsgenoot Rams wil treden met een Vince Lombardi Trophy.

Donderdag gaat de op voorhand razendspannende strijd in de AFC West alweer verder voor de ‘Bolts’, die dan tegen de Kansas City Chiefs spelen op Arrowhead. Het zal de eerste test zijn tegen een Super Bowl-waardige franchise en een kans voor de wellicht ondergewaardeerde Chargers-defense om zich te laten zien.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *